Muziek op Apple Watch zetten

Met een Apple Watch heb je de mogelijkheid om muziek af te spelen, dit kan via iTunes, Spotify of andere streamingdiensten. Door muziek rechtstreeks op je Apple Watch te downloaden, kun je zelfs je iPhone thuis laten en toch van je favoriete nummers genieten, vooral tijdens activiteiten zoals hardlopen. In deze artikel gaan we dieper in op hoe je muziek naar je Apple Watch kunt overzetten. We bespreken de stappen die je moet nemen en bieden handige tips, zoals het koppelen van je oortjes met je Apple Watch.

Hoe zet je muziek op je Apple Watch

Allereerst heb je een Apple Watch nodig die draait op watchOS 6 of hoger en een iPhone 6s of later met de nieuwste versie van iOS. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als je Apple Watch verbonden zijn met Wi-Fi. In het onderstaande voorbeeld maken we gebruik van Spotify, maar wanneer je een andere streamingdienst wilt gebruiken kan dit ook.

1. Download de muziekstreamingdienst op je Apple Watch:

In ons geval gebruiken we Spotify en deze is al geïnstalleerd op onze iPhone. Je kunt Spotify vervolgens downloaden in de App Store op je Apple Watch, maar het is makkelijker om dit te downloaden via de Watch app op je iPhone. Open de Watch app op je iPhone en scrol naar beneden naar “Beschikbare apps” en zoek Spotify op in het lijstje en klik op “INSTALLEER”.

Spotify downloaden op Apple Watch

2. Download muziek op je Apple Watch:

Vervolgens kun je in via de app van Spotify op je Apple Watch muziek downloaden. Door in de Spotify app op je horloge naar rechts te swipen kom je in je bibliotheek terecht. Vanuit hier kun je direct muziek luisteren, je krijgt dan ook verschillende muzieklijsten voorgeschoteld. Wanneer je op één van deze lijsten klikt, kun je op play drukken, maar je ziet ook links onder een downloadknop. Door op de downloadknop te drukken worden alle nummer automatisch uit de lijst gedownload, maar je kunt ook naar beneden scrollen om specifieke nummers te downloaden.

muziek downloaden op je apple watch

Hoe speel je muziek af op je Apple Watch?

Na het downloaden van muziek op je Apple Watch, kun zonder iPhone of 4G-verbinding muziek beluisteren op je smartwatch. Het enige wat je nog dient te doen is je oortjes koppelen met Apple Watch om muziek direct af te spelen op je Apple Watch. Hieronder vind je een simpele stappenplan hoe je oortjes verbindt met je Apple Watch en zo direct muziek af kunt spelen:

Bluetooth oortjes verbinden met Apple Watch:

  1. Ga naar de instellingen op je je Apple Watch.
  2. Scror naar bluetooth en klik hierop.
  3. Controleer op bluetooth aanstaat.
  4. Zet je oortjes op pairingmodus (verschilt per soort oortjes, maar vaak dien je deze te ontkoppelen met andere apparaten. Ook kun je de aan- en uitknop ingedrukt houden).
  5. Wacht vervolgens totdat de draadloze oortjes in de lijst verschijnen en klik deze vervolgens aan.
  6. Ga nu terug naar je gedownloade muziek en klik op het speaker of streaming-icoon rechtsonder in beeld.
  7. Klik vervolgens op de Apple Watch optie.

Hoewel Apple Watches ingebouwde speakers hebben is het niet mogelijk om direct muziek af te spelen op je horloge. Deze speakers zijn vooral bedoeld om het geluid tijdens een telefoongesprek af te spelen. In de afbeelding hieronder vind je de stappen nogmaals om bluetooth oortjes te verbinden met een Apple Watch.

Oortjes verbinden met Apple Watch

Ook handig om te weten

Het is belangrijk op te merken dat de opslagruimte op je Apple Watch beperkt is. Daarom is het verstandig om alleen de muziek die je het meest beluistert, te synchroniseren om opslagruimte te besparen. Vergeet ook niet dat het luisteren naar muziek de batterij van je Apple Watch sneller kan doen leeglopen, dus zorg ervoor dat je horloge volledig is opgeladen voordat je eropuit gaat. Tegenwoordig hebben de meest recente Apple smartwatches een opslagcapaciteit van 32 GB.

Naast Spotify is het natuurlijk ook mogelijk om andere muziekstreamingdiensten te gebruiken. In dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van Spotify, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Apple Music.

Wat betreft de compatibiliteit van de Apple Watch met draadloze koptelefoons, werkt het apparaat naadloos samen met AirPods en andere producten die gebruik maken van Apple’s W1 en H1 chips. Maar je het is ook zeker mogelijk om de Apple Watch te koppelen met andere bluetooth oortjes of zelfs speakers. In het bovenstaande stappenplan: Bluetooth oortjes verbinden met Apple Watch, leggen we per stap uit hoe je dit doet.is ook compatibel met andere Bluetooth-koptelefoons en -oordopjes, zodat je je favoriete muziek kunt beluisteren zoals jij dat wilt.

Vergelijkbare berichten