Ervaar je problemen met het verbinden van je Apple Watch met je iPhone? Maak je geen zorgen, we hebben enkele tips en stappen voor je op een rijtje gezet om dit probleem op te lossen. In deze blogpost bespreken we hoe je de Apple Watch kunt koppelen aan je nieuwe iPhone, hoe je de Apple Watch reset wanneer het niet lukt, het loskoppelen van je oude iPhone en nog een relevant onderwerp om je op weg te helpen.

Hoe koppel ik Apple Watch aan nieuwe iPhone?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je een Apple Watch koppelt aan een nieuwe iPhone. Er zijn enkele essentiële stappen die je moet volgen om dit proces soepel te laten verlopen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je Apple Watch eerst los te koppelen van je oude iPhone, dit doe je als volgt:

Loskoppelen van oude iPhone

 1. Open de Watch-app op je oude iPhone.
 2. Tik op ‘Mijn Watch’ en selecteer je Apple Watch.
 3. Tik op het ‘i’-symbool naast de naam van je Apple Watch.
 4. Kies ‘Apple Watch loskoppelen’ en bevestig de actie.

Ben je niet meer in het bezit van je oude iPhone dan kan een Apple Watch reset de uitkomst zijn, hieronder lees je hoe je dit doet. Daarnaast is het van belang dat je Apple Watch up-to-date is en dat Bluetooth is ingeschakeld. Hieronder vind je de stappen die je moet doorlopen om een Apple Watch te koppelen aan een nieuwe iPhone:

 1. Zorg ervoor dat je iPhone up-to-date is met de nieuwste iOS-versie.
 2. Schakel Bluetooth in op je iPhone en zorg ervoor dat beide apparaten dicht bij elkaar zijn.
 3. Open de Watch-app op je iPhone.
 4. Tik op ‘Start koppeling’ en volg de instructies op het scherm.
 5. Houd de Apple Watch bij de camera van je iPhone zodat de animatie op het horloge wordt gescand.
 6. Volg de verdere instructies op het scherm om het koppelen te voltooien.

Apple Watch resetten wanneer het niet lukt

Wanneer het koppelen van de Apple Watch met een nieuwe iPhone niet succesvol is, kan het resetten van de Apple Watch de oplossing bieden. Door de Apple Watch te resetten, worden de fabrieksinstellingen hersteld en kun je het horloge opnieuw proberen te koppelen aan je nieuwe iPhone. Het uitvoeren van een Apple Watch reset doe je op de volgende manier:

 1. Open de instellingen-app op je Apple Watch
 2. Tik op ‘Algemeen’.
 3. Scrol naar beneden en tik op ‘Stel opnieuw in’.
 4. Kies ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
 5. Voer je toegangscode in, indien gevraagd.
 6. Bevestig de actie om het restproces te starten.

Na het voltooien van de reset, zal je Apple Watch opnieuw opstarten en de initiële configuratie starten. Nu kun je proberen om het horloge opnieuw te koppelen met je nieuwe iPhone, zoals eerder beschreven in de koppelingsinstructies.

Veelvoorkomend probleem: Bluetooth niet geactiveerd

Is je Apple Watch gerest en lukt het nog steeds niet om verbinding te krijgen met je nieuwe iPhone, dan kan de oplossing ook gewoon de bluetooth verbinding zijn. De smartwatch en iPhone staat met elkaar in verbinding met bluetooth en deze moet daarom dus ook aan staan. Check daarom op de bluetooth ingeschakeld is op je iPhone. Doe doe je als volgt:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Tik op ‘Bluetooth’ en schakel de functie in.

Controleer de netwerkverbinding en instellingen

Soms kan een slechte netwerkverbinding of verkeerde instellingen de oorzaak zijn van verbindingsproblemen tussen je Apple Watch en iPhone. Controleer het volgende:

 • Zorg ervoor dat je iPhone is verbonden met een stabiel Wi-Fi-netwerk.
 • Controleer of de ‘Vliegtuigmodus’ uitgeschakeld is op zowel je iPhone als je Apple Watch.
 • Zorg ervoor dat ‘Niet storen’ is uitgeschakeld op beide apparaten.

Conclusie: Veel voorkomende problemen wanneer Apple Watch geen verbinding maakt

Het verbinden van je Apple Watch met je iPhone hoeft geen lastig proces te zijn. Door deze stappen te volgen en de tips toe te passen, kun je mogelijke problemen oplossen en je Apple Watch succesvol koppelen aan je iPhone. Mocht je nog steeds problemen ond

Vergelijkbare berichten