Welke activity tracker past bij mij?

Als je graag je bewegingen en gezondheid op de voet wilt volgen, dan is een activity tracker een handige tool. Of je nu een fanatieke sporter bent of simpelweg nieuwsgierig bent naar je dagelijkse activiteiten, een activity tracker is speciaal ontworpen om je inzicht te geven in je prestaties en bewegingspatronen. Sommige trackers houden het simpel en meten enkel je aantal stappen, terwijl andere geavanceerde modellen ook je hartslag en verbrande calorieën kunnen bijhouden. En laten we de moderne exemplaren niet vergeten, die uitgerust zijn met high-tech snufjes zoals GPS en waterbestendigheid, zodat je met vertrouwen verschillende sporten en activiteiten kunt ondernemen.

Het maakt niet uit of je een activity tracker wilt om je sportieve doelen te overtreffen, of gewoon om beter inzicht te krijgen in je dagelijks bewegen, er is absoluut een tracker die perfect aansluit op jouw behoeften. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om de juiste activity tracker te kiezen. Hier ontdek je welke sporten zich lenen voor een activity tracker, welke metingen zo’n slimme tracker allemaal kan verrichten en welke handige extra functies er te vinden zijn. Kortom, alles om jouw keuze voor een activity tracker helemaal op maat te maken.

De beste activity trackers van 2023

Bij het onderzoeken van de beste activity tracker is het essentieel om eerst je doelen helder voor ogen te hebben. Het aanbod aan trackers is namelijk uitgebreid en elk exemplaar biedt verschillende functies die passen bij uiteenlopende activiteiten. Daarnaast varieert de precisie waarmee trackers gegevens vastleggen enorm. Bovendien kunnen ze extra snufjes hebben die jouw sportervaring naar een hoger niveau tillen, zoals het monitoren van je uithoudingsvermogen en het voorkomen van overbelasting tijdens je trainingen. Hieronder hebben we een top 7 samengesteld met de meest vooraanstaande activity trackers van dit moment.

Fitbit Luxe

#1 Fitbit Luxe

Deze Fitbit Luxe krijgt van gebruikers een score van 8.8 (uit 211 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid, calorieteller en genomen traptreden. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fietsen, Fitness,, Hardlopen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Fitbit Luxe

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€120,00)

Fitbit Inspire 2

#2 Fitbit Inspire 2

Deze Fitbit Inspire 2 krijgt van gebruikers een score van 8.6 (uit 257 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid, calorieteller en genomen traptreden. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fitness, Hardlopen, Wandelen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Fitbit Inspire 2

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€69,00)

Huawei Watch Fit 2 Active

#3 Huawei Watch Fit 2 Active

Deze Huawei Watch Fit 2 Active krijgt van gebruikers een score van 8.2 (uit 10 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid, calorieteller en genomen traptreden. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Huawei Watch Fit 2 Active

Fitbit Charge 5

#4 Fitbit Charge 5

Deze Fitbit Charge 5 krijgt van gebruikers een score van 8.5 (uit 401 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid, calorieteller en genomen traptreden. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Triathlon
 • Hartslagmeting: ECG hartslagmeting, Optische hartslagmeting
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Fitbit Charge 5

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€137,00)

Garmin Vivosmart 4

#5 Garmin Vivosmart 4

Deze Garmin Vivosmart 4 krijgt van gebruikers een score van 8.5 (uit 163 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid en calorieteller. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Wandelen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Garmin Vivosmart 4

Garmin Vivosmart 5

#6 Garmin Vivosmart 5

Deze Garmin Vivosmart 5 krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 28 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid en calorieteller. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fitness, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Garmin Vivosmart 5

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€139,99)

Fitbit Inspire 3

#7 Fitbit Inspire 3

Deze Fitbit Inspire 3 krijgt van gebruikers een score van 8.3 (uit 16 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid en calorieteller. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fitness
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Fitbit Inspire 3

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€100,00)

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker, ook wel bekend als fitness tracker, is een apparaat dat wordt gebruikt om fysieke activiteiten te monitoren en bij te houden. Deze trackers registreren gegevens zoals stappen, afgelegde afstand, calorieverbruik, hartslag en slaappatronen. Sommige modellen kunnen ook andere gezondheidsgerelateerde gegevens volgen, zoals bloedzuurstofniveaus of menstruatiecycli.

Wat kun je met een activity tracker?

Met een activity tracker kun je verschillende aspecten van je gezondheid en fitness bijhouden. Hier zijn enkele belangrijke functies:

 • Activiteiten volgen: De meeste activity trackers houden basisactiviteiten bij, zoals het aantal stappen, de afgelegde afstand, en de verbrande calorieën.
 • Slaap tracker: Veel modellen bieden ook een slaaptracker die de duur en kwaliteit van je slaap meet.
 • Hartslag monitoring: Sommige geavanceerdere modellen hebben een ingebouwde hartslagmeter, wat nuttig kan zijn voor diegenen die hun training willen optimaliseren of bepaalde gezondheidsproblemen willen volgen.
 • GPS Tracking: Activity trackers met GPS kunnen je route volgen tijdens buitentrainingen zoals hardlopen of fietsen.

Waarop letten bij het kopen van een activity tracker?

Bij het kiezen van een activity tracker, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. Functionaliteiten: Denk na over welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld dat je tracker je hartslag meet, of is het volgen van stappen voldoende?
 2. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de tracker compatibel is met je smartphone. De meeste trackers hebben een bijbehorende app nodig om gegevens te bekijken en instellingen aan te passen.
 3. Comfort en design: Het ontwerp van de tracker kan variëren van een eenvoudige band tot een stijlvol horloge. Kies iets dat comfortabel is en past bij je stijl.
 4. Prijs: De prijs van activity trackers kan sterk variëren, dus zorg ervoor dat je een model kiest dat binnen je budget valt.
 5. Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid: sommige merken staan bekend om hun betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Overweeg het lezen van reviews en vergelijkingen om te zien welke trackers het beste presteren.

Populaire merken en modellen activity trackers

Diverse merken hebben een aanbod in activity trackers. Op dit moment behoren Garmin, Apple en Fitbit tot de meest gerenommeerde merken. Deze merken verschillen aanzienlijk op het gebied van functies, batterijduur en esthetiek van de tracker. Bovendien is er een substantieel prijsverschil tussen deze merken.

Garmin Smartwatch

Garmin activity trackers

Garmin is een toonaangevend merk in de wereld van fitness trackers en biedt een breed scala aan modellen, van eenvoudige stappentellers tot geavanceerde multisport horloges. Garmin heeft dan ook een speciale serie met activity trackers: Vivosmart Series. Ook zijn er veel smartwatches van Garmin die veel tracking functies, vaak gaan deze analyses een stuk verder en gedetailleerder dan andere smartwatches.

Apple Smartwatch

Activity trackers van Apple

Apple’s Activity Tracker, de Apple Watch, is een slim horloge dat niet alleen je fitnessactiviteiten volgt, maar ook een breed scala aan andere functies biedt, zoals berichten ontvangen, bellen, en muziek afspelen.

FitBit smwartwatch

Fitbit activity trackers

Fitbit is een vooraanstaand merk in de wereld van activity trackers, bekend om zijn gebruiksvriendelijke apparaten die een breed scala aan fitness- en gezondheidsstatistieken bijhouden. Fitbit activity trackers zijn er in diverse stijlen en ontwerpen, variërend van minimalistische polsbanden tot meer uitgebreide smartwatch-achtige modellen.

Activity tracker of smartwatch?

Een veelgestelde vraag is het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch. Hoewel ze veel gemeen hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen. Een activity tracker is in de eerste plaats bedoeld voor het volgen van je fysieke activiteiten, terwijl een smartwatch meer functies heeft, zoals het ontvangen van berichten, navigatie, en zelfs het maken van telefoongesprekken. Als je vooral geïnteresseerd bent in het bijhouden van je fitness, kan een activity tracker voldoende zijn. Maar als je wilt dat je apparaat meer functies heeft, dan kan een smartwatch een betere keuze zijn.

Activity tracker zonder smartphone

Voor degenen die hun smartphone niet altijd bij zich willen hebben, zijn er activity trackers die werken zonder een smartphone. Deze modellen hebben een ingebouwde opslag en kunnen je activiteiten opslaan tot je klaar bent om ze te synchroniseren met je telefoon of computer.

Activity trackers voor senioren

Voor senioren zijn er activity trackers die extra functies bieden, zoals een noodknop of een valdetector. Deze functies kunnen extra gemoedsrust bieden, zowel voor de drager als voor hun familie.

Welke activity tracker past bij mij?

De juiste activity tracker voor jou hangt af van je persoonlijke behoeften en doelen. Als je vooral je dagelijkse stappen wilt volgen, kan een eenvoudige stappenteller voldoende zijn. Als je echter een serieuze sporter bent en gedetailleerde gegevens wilt over je trainingen, dan is een geavanceerdere tracker met GPS en hartslagmonitoring een betere keuze. Hieronder hebben we de belangrijkste punten beschreven waarop je de juiste activity tracker kunt vinden:

 1. Wat wil je tracken en meten: Voordat je je onderdompelt in de wereld van activity trackers, neem even de tijd om na te denken over je fitnessdoelen. Wil je afvallen, je cardiovasculaire gezondheid verbeteren, je dagelijkse aantal stappen verhogen of je algehele fitnessniveau verbeteren? Een duidelijk begrip van je doelstellingen zal je helpen bij het kiezen van een activity tracker die aansluit bij je ambities.
 2. Houd rekening met je activiteiten: Verschillende activity trackers zijn ontworpen met verschillende functies om verschillende fysieke activiteiten te accommoderen. Als je een fervente hardloper bent, kan een tracker met GPS-mogelijkheden en nauwkeurige hartslagmonitoring cruciaal zijn. Voor degenen die zich richten op een mix van activiteiten zoals zwemmen, fietsen en gewichtheffen, kies voor een tracker met waterbestendigheid en diverse sportmodus-tracking.
 3. Check welke functies een tracker heeft: Activity trackers komen met een breed scala aan functies naast het tellen van stappen. Enkele veelvoorkomende functies om te overwegen zijn: hartslagmonitoring, slaaptracking, gps, smartphone-integratie, waterbestendigheid en batterijduur.
 4. Ontwerp en comfort ook belangrijk: Aangezien je waarschijnlijk de hele dag door je activity tracker zult dragen, zijn het ontwerp en comfort belangrijke factoren om te overwegen. Sommige trackers lijken op traditionele horloges, terwijl andere een meer minimalistische uitstraling hebben. Zorg ervoor dat de band comfortabel, verstelbaar en passend bij je persoonlijke stijl is.
 5. App en gegevensanalyse: De bijbehorende mobiele app speelt een cruciale rol bij het optimaal benutten van je activity tracker. Een gebruiksvriendelijke app met uitgebreide gegevensanalyse, doelstellingsfuncties en de mogelijkheid om te synchroniseren met andere gezondheidsgerelateerde apps kan je ervaring aanzienlijk verbeteren. Met veel activity trackers kun je dan ook bijvoorbeeld doelen stellen wat erg motiverend kan werken!

Deze Huawei Watch Fit 2 Active krijgt van gebruikers een score van 8.2 (uit 10 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid, calorieteller en genomen traptreden. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Huawei Watch Fit 2 Active

Deze Garmin Vivosmart 4 krijgt van gebruikers een score van 8.5 (uit 163 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS en Android. Met deze activity tracker kun je de dagelijkse activiteiten meten, waaronder stappen, afstand, snelheid en calorieteller. Daarbij is dit horloge ook voorzien van een hartslagsensor en andere functies.

 • Geschikt voor: Wandelen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ❌
 • Bekijk hier alle specificaties: Garmin Vivosmart 4