In de wereld van smartwatches heeft Apple consequent hoogwaardige, innovatieve en stijlvolle producten op de markt gebracht. Het kiezen van de juiste Apple Watch kan echter overweldigend zijn, gezien het brede scala aan modellen en functies. In deze gids helpen we je om de belangrijkste factoren te overwegen bij het kiezen van de Apple smartwatch voor jouw behoeften en budget.

Of je nu een fervent sporter bent, op zoek bent naar een modieus accessoire, of gewoon een betrouwbare smartwatch wilt die jouw dagelijkse leven gemakkelijker maakt, deze gids helpt je om de juiste keuze te maken. Belangrijk om te weten is dat je wel een iPhone moet hebben wil je gebruik kunnen maken van een Apple Watch.

beste apple watch
Apple Watch SE (2022)
Welke Apple Watch kopen

Beste Apple Watch (best beoordeeld)

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen wat de beste keuze is, aangezien dit vooral afhangt van jouw wensen en behoeften. De verschillen tussen de horloges van Apple liggen in hun functies; bijvoorbeeld, een duurder horloge kan dieper onder water en heeft een langere accuduur. Voor dit verschil betaal je dan ook meer geld, daarom is het budget dat je bereid bent om te betalen ook belangrijk. Ga je bepaalde functies niet gebruiken, dan is een goedkoper model vaak de beste keuze voor jou.

Als we kijken naar de Apple Watch, kunnen we wel op basis van gebruikersbeoordelingen zeggen wat de beste Apple Watch is. Momenteel wordt onderstaande Apple Watch als beste beoordeeld door gebruikers:

Apple Watch Ultra 4G

Apple Watch Ultra 4G

Deze Apple Watch Ultra 4G krijgt van gebruikers een score van 9.6 (uit 38 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS. Het is mogelijk om met het horloge te bellen, heeft een zelfstandige muziekspeler en een ingebouwde GPS-ontvanger. De accuduur wanneer je het horloge de hele dag gebruikt is 36 uur. Het horloge heeft een NFC chip, je kunt dus contactloos betalen met deze watch.

 • Geschikt voor: Bergsport, Fietsen, Fitness, Hardlopen, Multisport, Outdoor, Triathlon, Wandelen, Watersport, Wintersport, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ECG hartslagmeting, Optische hartslagmeting
 • Valdetectie: ✔️

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€999,00)

Alle beschikbare Apple Watches

Momenteel krijgt de Apple Watch Ultra 4G de beste beoordeling van gebruikers, maar dit is dan ook meteen de duurste optie. Met deze prijzige keuze krijg je een smartwatch met een langere accuduur (36 uur) dan andere Apple Watches, een grotere behuizing en een waterbestendigheid tot 100 meter.

Echter, zijn er ook uitstekende alternatieven die betaalbaarder zijn, zoals de nieuwe Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE (2022). Hieronder zijn beide modellen te bekijken, daarin vind je ook de belangrijkste specificaties van de horloges. Ook zijn er oudere modellen die nog te verkrijgen zijn en die ook nog een stuk gunstiger geprijsd zijn. Hieronder vind je een top 5 met best beoordeelde Apple Watches:

Apple Watch Ultra 4G

Apple Watch Ultra 4G

Deze Apple Watch Ultra 4G krijgt van gebruikers een score van 9.6 (uit 38 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS. Het is mogelijk om met het horloge te bellen, heeft een zelfstandige muziekspeler en een ingebouwde GPS-ontvanger. De accuduur wanneer je het horloge de hele dag gebruikt is 36 uur. Het horloge heeft een NFC chip, je kunt dus contactloos betalen met deze watch.

 • Geschikt voor: Bergsport, Fietsen, Fitness, Hardlopen, Multisport, Outdoor, Triathlon, Wandelen, Watersport, Wintersport, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ECG hartslagmeting, Optische hartslagmeting
 • Valdetectie: ✔️

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€999,00)

Apple Watch SE (2022)

Apple Watch SE (2022)

Deze Apple Watch SE krijgt van gebruikers een score van 8.7 (uit 204 reviews). Het horloge is alleen geschikt voor het besturingssysteem iOS. Het is mogelijk om met het horloge te bellen, heeft een zelfstandige muziekspeler en een ingebouwde GPS-ontvanger. De accuduur wanneer je het horloge de hele dag gebruikt is 10 uur. Het horloge heeft een NFC chip, je kunt dus contactloos betalen met deze watch.

 • Geschikt voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Wandelen, Zwemmen
 • Hartslagmeting: ✔️
 • Valdetectie: ✔️

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€299,00)

Welke Apple Watch zijn er?

De allereerste Apple Watch werd in 2015 geïntroduceerd, waarna elk volgend jaar een nieuw model werd gepresenteerd, elk met verbeterde functies en prestaties. In 2022 onthulde Apple de nieuwste modellen, namelijk de Apple Watch Series 8, de Apple Watch Ultra SE (2022) en de Apple Watch Ultra 4G.

Oudere modellen worden na verloop van tijd niet meer geproduceerd, wat betekent dat momenteel alleen de nieuwste Apple Watches nieuw te koop zijn. Toch zijn sommige oudere modellen nog steeds verkrijgbaar op verschillende websites, hoewel deze ook zullen verdwijnen zodra de voorraad uitverkocht is. Hieronder vind je de tijdlijn van alle voorgaande Apple Watch-modellen:

 • Apple Watch (eerste generatie) – Geïntroduceerd in 2015
 • Apple Watch Series 1 & Series 2 – Geïntroduceerd in 2016
 • Apple Watch Series 3 – Geïntroduceerd in2017
 • Apple Watch Series 4 – Geïntroduceerd in 2018
 • Apple Watch Series 5 – Geïntroduceerd in 2019
 • Apple Watch Series 6 & Apple Watch SE – Geïntroduceerd in 2020
 • Apple Watch Series 7 – Geïntroduceerd in 2021
 • Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra SE (2022) en Apple Watch Ultra – Geïntroduceerd in 2022

Ook dit jaar (2023) verwachten we weer nieuwe modellen, volgens geruchten wordt dan de Apple Watch Series en een nieuwe Ultra geïntroduceerd. Wanneer er meer informatie over deze Apple Watch 9 bekend is, laten wij dit weten!

Let hierop bij kiezen van een Apple Watch

Apple watch LTE
Een Apple Watch die de mogelijkheid heeft voor LTE of 4G is te herkennen aan de rode cirkel op de Digital Crown.

Elk jaar wordt er dus een nieuwe Apple Watch geïntroduceerd. De vormgeving verandert vaak weinig, maar de nadruk ligt vooral op de functionaliteiten. Het is daarom essentieel om te kijken naar de specifieke functies die elke Apple Watch biedt. Zoals eerder vermeld, ligt het onderscheid tussen de verschillende Apple Watch-modellen voornamelijk in hun functionaliteiten, en daar hangt ook weer een prijskaartje aan. Naast het budget en de functies zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een Apple Watch:

 1. De grootte van de kast: Bij de aanschaf van een nieuwe Apple Watch kun je kiezen uit verschillende kastgroottes. De beschikbare maten zijn: 40 mm of 44 mm (Apple Watch SE), 41 mm of 45 mm (Apple Watch Series 8) en 49 mm (Apple Watch Ultra).
 2. Apple Watch LTE of 4G: bij het kiezen van een Apple Watch heb je ook de optie om te kiezen voor een LTE of 4G-versie. Deze modellen zijn voorzien van 4G-connectiviteit, waardoor je verbinding kunt maken met mobiele netwerken. Het voordeel hiervan is dat je zelfs zonder jouw smartphone bij je te hebben, toch een 4G-verbinding hebt. Hiermee kun je je smartphone thuis te laten en toch bereikbaar te blijven en gebruik te maken van mobiele data, wel moet je hiervoor een e-Sim abonnement voor afsluiten.
 3. Soort bandje: Ook heb je de keuze uit verschillende soorten bandjes in verschillende kleuren, dit kan een casual-, sport of zakelijk bandje zijn.

Budget: wat kost een Apple smartwatch?

De prijs van een Apple Smartwatch kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de functies die het biedt. Apple staat erom bekend zijn prijzen relatief stabiel te houden bij het introduceren van nieuwe modellen. Dit betekent dat bij de lancering van een nieuwe generatie Apple Watch, de prijs vaak vergelijkbaar is met die van zijn voorganger.

Bij het kiezen van een Apple Watch heb je de mogelijkheid om te gaan voor de standaardversie of de LTE (4G) variant. De LTE-modellen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met mobiele netwerken, zelfs als je jouw iPhone niet bij je hebt. Deze extra functionaliteit komt vaak met een meerprijs, vanwege de toegevoegde 4G-connectiviteit.

De prijsrange voor Apple Smartwatches kan variëren vanaf € 299,- tot € 999,99, afhankelijk van het model, het materiaal van de behuizing, de band en de functionaliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de huidige prijzen:

ModelVanaf prijsPrijs met 4G (Cellular)
Apple Watch SE (2022)€ 299,99€ 349,99
Apple Watch Series 8€ 499,99€ 619,99
Apple Watch Ultra*€ 999,99€ 999,99
* Apple Watch Ultra heeft standaard CPS + Cellular

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren op basis van eventuele aanbiedingen, speciale edities of aanpassingen die je kiest. Het is altijd verstandig om de meest recente prijsinformatie te raadplegen op de officiële Apple-website of bij erkende Apple-verkopers. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en de Apple Smartwatch kiezen die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Welke Apple Watch past bij mij?

Op dit moment zijn er drie verschillende Apple Watch-modellen beschikbaar: de Apple Watch SE (2022), de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra. Hieronder zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze drie modellen opnoemen:

Apple Watch SE (2022):

 • Dit model is de meest betaalbare optie van de drie.
 • Het heeft een optische hartslagsensor voor basisgezondheidsmonitoring.H
 • et heeft geen always-on scherm, wat betekent dat het display niet constant actief is.
 • Er is geen temperatuurregistratie op dit model.
 • De batterijduur is tot 18-36 uur, afhankelijk van het gebruik.
 • Geschikt voor een polsomtrek van 13 tot 22 cm.
 • Prijs begint bij € 299,-
Apple watch 8 vergelijken

Apple Watch 8 Series:

 • Dit model biedt geavanceerdere functies in vergelijking met de SE 2022.
 • Het heeft zowel een ECG (elektrocardiogram) als een optische hartslagsensor voor nauwkeurige hartslagmetingen.
 • Beschikt over een always-on scherm, wat betekent dat het display altijd actief is met aangepaste helderheid.
 • Het kan de lichaamstemperatuur registreren, wat handig kan zijn voor gezondheidsmonitoring.
 • De batterijduur is ook tot 18-36 uur, afhankelijk van het gebruik.
 • Geschikt voor een polsomtrek van 13 tot 22 cm.
 • Prijs begint bij € 499,-
Apple watch ultra vergelijken

Apple Watch Ultra:

 • Dit model is het meest geavanceerd en duurste van de drie.
 • Het biedt dezelfde functies als de Series 8, inclusief ECG en optische hartslagsensor.
 • IP6X
 • Het heeft ook een always-on scherm voor continu gebruiksgemak.
 • De batterijduur is langer, tot 36-60 uur, afhankelijk van het gebruik.
 • Het is IP6X stofbestendig, wat betekent dat het beschermd is tegen stofdeeltjes.
 • Er is een speciale actieknop aanwezig op de Apple Watch Ultra.
 • Het beschikt over een 86-decibel sirene om aandacht te trekken en zichzelf te beschermen in noodsituaties.
 • Dit model heeft een grotere horlogekast, wat betekent dat het geschikter is voor grotere polsen.
 • Prijs begint bij € 999,-

Functies: wat kun je met een Apple Watch

functies van de Apple Watch

De Apple Watch is als het ware een verlengstuk van je smartphone, maar naast het bekijken van berichten, het opnemen van een gesprek kun je veel meer met een Apple Watch. Denk aan gezondheidstracking, waarbij dagelijks je hartslag gemonitord wordt. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de belangrijkste functies van een Apple Watch.

 1. Gezondheids- en fitness-tracking: De Apple Watch heeft geavanceerde sensoren waarmee het je dagelijkse activiteiten, hartslag, slaapkwaliteit en workouts kan bijhouden. Het moedigt je aan om actiever te zijn en je gezondheidsdoelen te bereiken.
 2. Notificaties en berichten: Je kunt meldingen ontvangen van je iPhone rechtstreeks op je Apple Watch, inclusief oproepen, berichten, agenda-afspraken en meer. Hierdoor hoef je niet voortdurend je telefoon te controleren.
 3. Muziek en podcasts: Met de Apple Watch kun je muziek en podcasts streamen, bedienen en zelfs offline opslaan. Je kunt je favoriete nummers beluisteren zonder je telefoon mee te nemen tijdens het sporten.
 4. Apple Pay: De Apple Watch ondersteunt Apple Pay, waardoor je contactloos kunt betalen met je horloge bij compatibele verkooppunten.
 5. Siri: De geïntegreerde spraakassistent van Apple, Siri, is toegankelijk via de Apple Watch. Je kunt vragen stellen, herinneringen instellen, apparaten bedienen en meer, allemaal met je stem.
 6. Apps van derden: Er zijn duizenden apps beschikbaar voor de Apple Watch, waaronder fitness-apps, nieuws-apps, weer-apps en nog veel meer. Hierdoor kun je de functionaliteit van je horloge aanpassen aan jouw behoeften.
 7. Navigatie: De Apple Watch biedt turn-by-turn navigatie, wat handig kan zijn tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen.
 8. Telefoonbediening: Je kunt gesprekken aannemen, berichten beantwoorden en zelfs handsfree bellen via de ingebouwde luidspreker en microfoon van de Apple Watch.
 9. Slaaptracking: De nieuwere modellen van de Apple Watch bieden ook slaaptrackingfuncties, waardoor je inzicht krijgt in je slaapgewoonten en slaapkwaliteit.
 10. Waterbestendigheid: Veel Apple Watch-modellen zijn waterbestendig, waardoor je ze kunt gebruiken tijdens zwemmen en andere watersporten.

Hierboven staan de meest belangrijke functies, maar je kunt nog veel meer met een Apple Watch. Lees onze blogs om te ontdekken wat je allemaal kunt met de Apple smartwatches.

Goede redenen om te kiezen voor een Apple Watch

Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor een Apple Watch, vooral als je al in het bezit bent van een iPhone. De naadloze integratie tussen de iPhone en de Apple Watch biedt talloze voordelen die jouw dagelijks leven kunnen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke redenen:

 1. Naadloze integratie: Als je een iPhone hebt, kun je de Apple Watch moeiteloos koppelen en synchroniseren met je telefoon. Dit zorgt ervoor dat al je meldingen, oproepen, berichten en andere informatie direct op je pols worden weergegeven, wat handig is als je je telefoon niet meteen bij de hand hebt.
 2. Handige meldingen: Met een Apple Watch kun je belangrijke meldingen snel en discreet bekijken zonder je telefoon uit je zak of tas te halen. Dit is vooral handig tijdens vergaderingen, lessen of andere situaties waarin het niet gepast is om je telefoon tevoorschijn te halen.
 3. Gezondheids- en fitnessfuncties: De Apple Watch heeft geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, zoals een hartslagmeter, stappenteller, valdetectie en workout-tracking. Deze functies kunnen je helpen om je gezondheidsdoelen bij te houden en gemotiveerd te blijven.
 4. Fotograferen en afstandsbediening: Met een Apple Watch kun je je iPhone op afstand bedienen om foto’s te maken, handig voor groepsfoto’s en selfies waar je de telefoon niet direct kunt vasthouden. Bovendien kun je ook muziek bedienen, video’s afspelen en andere mediafuncties beheren vanaf je pols.
 5. Apple Pay: Dankzij Apple Pay kun je met je Apple Watch betalen in winkels, restaurants en online. Je hoeft je portemonnee niet eens bij je te hebben, want alles wat je nodig hebt, is je pols.
 6. Siri-integratie: Met de Apple Watch kun je Siri gebruiken om spraakopdrachten te geven, notities te maken, berichten te verzenden en nog veel meer. Dit is handig als je je handen vol hebt of als je snel informatie nodig hebt.
 7. Personalisatie: De Apple Watch biedt een breed scala aan wijzerplaten, bandjes en apps, zodat je je horloge kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en behoeften.
 8. Navigatie: De Apple Watch kan je begeleiden bij het lopen, fietsen of autorijden. Hierdoor kun je je iPhone in je zak houden en toch duidelijke instructies ontvangen. Wel moet je gebruik maken van Kaarten van Apple en Google Maps is wat lastiger te gebruiken.

En wanneer niet?

Wanneer je geen iPhone hebt, zijn er bepaalde beperkingen en redenen waarom een Apple Watch mogelijk geen goede keuze is. Hier zijn enkele situaties waarin een Apple Watch mogelijk minder geschikt is:

 1. Geen compatibiliteit: De Apple Watch is specifiek ontworpen om naadloos te integreren met de iPhone. Als je een Android-smartphone of een ander type telefoon hebt, is er geen directe ondersteuning voor de Apple Watch en kun je de meeste functies niet gebruiken. In dat geval kun je beter kijken naar smartwatches die zijn ontworpen voor Android-gebruikers.
 2. Beperkte functionaliteit: Zonder een gekoppelde iPhone verliest de Apple Watch enkele van zijn belangrijkste functies, zoals meldingen, berichten, oproepen en veel apps die afhankelijk zijn van de iPhone. Het apparaat wordt dan voornamelijk een op zichzelf staande fitnesstracker en horloge, waardoor je de volledige mogelijkheden niet benut.
 3. Beperkte app-ondersteuning: Hoewel de Apple Watch enkele ingebouwde apps heeft die onafhankelijk werken, is het grootste deel van de app-ervaring afhankelijk van een gekoppelde iPhone. Zonder een iPhone heb je geen toegang tot de uitgebreide bibliotheek van apps en functionaliteiten die de Apple Watch normaal gesproken biedt.
 4. Alternatieve platformen: Als je geen iPhone hebt, zijn er tal van andere smartwatch-opties die zijn ontworpen voor gebruik met Android-smartphones of andere mobiele besturingssystemen. In deze gevallen kun je beter kiezen voor een smartwatch die compatibel is met jouw smartphoneplatform om de beste integratie en functionaliteit te ervaren.
 5. Prijs: De Apple Watch is over het algemeen prijzig in vergelijking met sommige andere smartwatch-opties op de markt. Als je geen iPhone hebt en de belangrijkste functies van de Apple Watch niet kunt benutten, kan het een onnodige uitgave zijn.

Kortom, de Apple Watch is voornamelijk geschikt voor gebruikers die al in het bezit zijn van een iPhone, vanwege de naadloze integratie en uitgebreide functionaliteiten. Als je geen iPhone hebt, zijn er alternatieve smartwatch-opties die beter bij jouw mobiele apparaat passen en jouw behoeften beter kunnen vervullen.

Accessoires (Watch Essentials)

Naast de Apple Watch zelf, zijn er tal van accessoires beschikbaar die de functionaliteit en het gebruiksgemak van het horloge kunnen verbeteren. Hier zijn enkele van de meest populaire Apple Watch-accessoires:

 1. Apple Watch-banden: Apple biedt een verscheidenheid aan banden in verschillende materialen, kleuren en stijlen. Je kunt kiezen uit sportbanden, leren banden, roestvrijstalen banden, nylon banden en zelfs banden van andere fabrikanten die compatibel zijn met Apple Watch.
 2. Beschermende hoesjes en schermbeschermers: Om je Apple Watch te beschermen tegen krassen en stoten, kun je gebruikmaken van beschermende hoesjes en schermbeschermers. Deze accessoires kunnen de levensduur van je horloge verlengen en het display in goede staat houden.
 3. Oplaadaccessoires: Hoewel de Apple Watch wordt geleverd met een oplaadkabel, zijn er ook andere oplaadopties beschikbaar, zoals draadloze oplaadpads en draagbare opladers voor onderweg. Deze accessoires kunnen handig zijn als je vaak onderweg bent of als je extra oplaadopties wilt hebben op verschillende locaties.
 4. Dockingstations: Dockingstations zijn handige accessoires waarmee je jouw Apple Watch stijlvol kunt opladen en tegelijkertijd als nachtklok kunt gebruiken. Sommige dockingstations ondersteunen ook het opladen van je iPhone en AirPods.
 5. Reisaccessoires: Voor frequente reizigers zijn er speciale reisaccessoires beschikbaar, zoals beschermende reisetuis en opbergzakjes, om je Apple Watch veilig en georganiseerd te houden tijdens je reizen.
 6. Houders en standaarden: Deze accessoires houden je Apple Watch op zijn plaats tijdens het opladen en kunnen dienen als handige stands op je bureau, nachtkastje of in de keuken, zodat je snel kunt zien wat er op je horloge gebeurt.