LTE smartwatch – Smartwatch met simkaart

Een LTE smartwatch is een functie die een smartwatch kan hebben en staat ook wel bekend als smartwatch met simkaart. LTE staat voor Long-Term Evolution, wat een standaard is voor draadloze communicatie met hoge snelheid die vaak wordt gebruikt voor mobiele apparaten. Met een smartwatch met LTE functie kun je dus plat gezegd verbonden zijn met het internet zonder een tussenkomst van een smartphone. Wanneer je gebruik wilt maken van de LTE functie moet je vaak gebruik maken van eSim, dit is een

Hoe werkt een LTE smartwatch

Een LTE smartwatch, ook wel bekend als een 4G smartwatch, is een slim horloge dat in staat is om direct verbinding te maken met een 4G LTE-netwerk. Deze technologie maakt het mogelijk voor het horloge om te functioneren zonder gekoppeld te zijn aan een smartphone, waardoor je oproepen kunt beantwoorden, berichten kunt verzenden en zelfs muziek kunt streamen, allemaal rechtstreeks vanaf je pols.

Beste LTE Smartwatch

Tegenwoordig zijn er veel smartwatches die deze functie hebben. Vaak zijn dit wel losse uitvoeringen, zo heeft Apple speciale 4G-uitvoeringen, waarbij je extra betaald voor deze functie. Deze modellen zijn te herkennen aan de rode cirkel op de Digital Crown. Belangrijk is wel dat niet elke provider momenteel een eSim aanbiedt. Check dus vooraf of het mogelijk is om een eSim abonnement aan te schaffen bij jouw provider. Hieronder hebben we de beste LTE smartwatches van dit moment gezet. Deze smartwatches worden goed beoordeeld door consumenten en hebben een LTE functie.

Belangijk om te weten: extra eSim abonnement nodig

Er zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een LTE smartwatch:

  1. Compatibiliteit met providers: Niet alle LTE smartwatches zijn compatibel met alle providers. Zorg ervoor dat je controleert of het horloge dat je overweegt te kopen compatibel is met je huidige provider, of wees bereid om van provider te veranderen als dat nodig is.
  2. Batterijduur: LTE-connectiviteit kan een aanzienlijke invloed hebben op de batterijduur van je smartwatch. Als je van plan bent om de LTE-functies regelmatig te gebruiken, zorg er dan voor dat je een horloge kiest dat een goede batterijduur biedt.
  3. Extra kosten: Het gebruik van LTE op je smartwatch kan extra kosten met zich meebrengen, zoals maandelijkse abonnementskosten voor je data-abonnement. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het kiezen van een LTE smartwatch. Ook zijn deze LTE modellen vaak een stuk prijziger, wanneer je de functie niet gebruikt is dit ook zonde.

Welke providers ondersteunen LTE?

De eSim staat nog in de kinderschoenen en er zijn nog maar weinig providers die dit aanbieden, momenteel i

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren