De Apple Watch heeft de manier waarop we met technologie omgaan aanzienlijk veranderd, en heeft met name de manier waarop we onze gezondheid en fitness bijhouden getransformeerd. Maar hoe zit het met zwemmen? Kan je zwemmen met de Apple Watch? In deze blog gaan we deze vraag beantwoorden en geven we je wat extra informatie over wat je moet weten als je met je Apple Watch wilt gaan zwemmen.

Maar is het ook een goed idee om te zwemmen met je Apple Watch?

Vanaf de Apple Watch Series 2, heeft Apple waterbestendigheid tot 50 meter diepte geïntroduceerd volgens ISO-norm 22810:2010. Dit betekent dat het mogelijk is om te zwemmen met de Apple Watch. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze waterbestendigheid voornamelijk bedoeld is voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in de oceaan.

Handig om te Weten Wanneer je Gaat Zwemmen met Apple Watch

Hoewel je technisch gezien kunt zwemmen met de Apple Watch, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je het water induikt:

  1. Activeer de Water Lock: De Apple Watch heeft een Water Lock functie die het touchscreen vergrendelt om onbedoelde tikken te voorkomen tijdens wateractiviteiten. Activeer deze functie altijd voordat je gaat zwemmen.
  2. Vermijd zeep en andere chemicaliën: Zeep, shampoo, conditioners, lotions en parfums kunnen de waterbestendigheidsafdichtingen en akoestische membranen van je Apple Watch beschadigen. Spoel je horloge altijd af met kraanwater na blootstelling aan zeep of andere chemicaliën.
  3. Droog je horloge goed: Na het zwemmen is het belangrijk om je horloge grondig te drogen. Verwijder het horloge van je pols en droog het af met een zachte, pluisvrije doek.

Hoe moet je zwemmen met je Apple Watch (gebruik deze apps)

Als je gaat zwemmen met je Apple Watch, zijn er een aantal apps die je kunnen helpen je prestaties bij te houden:

  1. Swim.com: Deze app biedt geavanceerde zwemtracking, waaronder het bijhouden van rondetijden, slagen en nog veel meer.
  2. MySwimPro: Met deze app kan je gepersonaliseerde trainingen krijgen en je zwemworkouts bijhouden.
  3. Swim Coach: Deze app biedt professionele zwemtrainingen en houdt je vooruitgang bij.

Met welke Apple Watches kun je zwemmen

Zoals eerder vermeld, zijn alle Apple Watch modellen vanaf Series 2 waterbestendig en dus geschikt voor zwemmen. Dit omvat de Series 2, Series 3, Series 4, Series 5, Series 6, SE, en alle modellen daarna.

Zelfs duiken mogelijk

Hoewel de Apple Watch waterbestendig is en geschikt voor zwemmen, wordt het niet aanbevolen voor duiken. De waterbestendigheid van de Apple Watch is getest onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden en is geschikt voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in de oceaan. Duiken in diep water en activiteiten waarbij hoge snelheden in water zijn betrokken, worden echter niet aanbevolen.

Hoe moet je zwemmen met de Apple Watch?

De Apple Watch wordt standaard geleverd met de ‘Workout’ app, die een specifieke instelling heeft voor zowel zwembad- als openwaterzwemmen. Deze app is ontworpen om verschillende zwemstatistieken bij te houden, waaronder het aantal slagen, afstanden en rondetijden.

De ‘Workout’ app op de Apple Watch heeft ook een unieke functie voor zwemmers: het kan automatisch het soort slag herkennen dat je uitvoert en je trainingen dienovereenkomstig loggen. En met de Water Lock functie, die automatisch wordt geactiveerd bij start van een zwemworkout, kun je ervan verzekerd zijn dat je scherm beschermd is tegen onbedoelde interacties terwijl je in het water bent.

Conclusie: kun je zwemmen met je Apple Watch

Dus, kan je zwemmen met de Apple Watch? Het antwoord is ja, vanaf de Series 2 en alle latere modellen. Hoewel het niet aanbevolen wordt voor duiken, is het een uitstekend hulpmiddel voor zwemmers die hun workouts willen bijhouden. Vergeet niet om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en profiteer van de handige apps en ingebouwde functies om het meeste uit je zwemervaring te halen. Met de juiste zorg en aandacht kan je Apple Watch een waardevolle partner worden in je zwemavonturen!

Vergelijkbare berichten