In het tijdperk van smart gadgets vragen we ons vaak af hoe ver we onze technische maatjes kunnen meenemen. Een van die gadgets die ons dagelijks leven heeft getransformeerd, is de Apple Watch. De nieuwste editie, de Apple Watch SE, heeft ons nog meer mogelijkheden gegeven. Maar een vraag blijft bij velen hangen: “Kan je douchen met de Apple Watch SE?” In deze blog gaan we deze vraag beantwoorden en geven we je wat extra tips voor als je met je smartwatch wilt douchen of zwemmen.

Kan elke Apple Watch tegen water?

Voor we specifiek op de Apple Watch SE ingaan, is het handig om te weten hoe het zit met waterbestendigheid bij de verschillende modellen van de Apple Watch. De originele Apple Watch was niet waterbestendig en het werd afgeraden om ermee te douchen of zwemmen. Echter, vanaf de Series 2 introduceerde Apple een waterbestendigheidsrating van 50 meter volgens ISO-norm 22810:2010. Dit betekent dat deze horloges kunnen worden gebruikt tijdens activiteiten in ondiep water zoals zwemmen in een zwembad of in de oceaan.

Maar hoe zit het met de Apple Watch SE?

Het goede nieuws is dat de Apple Watch SE een vergelijkbare waterbestendigheidsrating heeft als zijn voorgangers, namelijk 50 meter volgens ISO-norm 22810:2010. Dit betekent dat het in theorie mogelijk is om te douchen met je Apple Watch SE..

Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel de Apple Watch SE waterbestendig is, het niet waterdicht is. De waterbestendigheidsnormen zijn gebaseerd op tests met statisch water onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden, en activiteiten zoals douchen kunnen verschillende omstandigheden creëren die de waterbestendigheid kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, de warmte van het douchewater, de druk van de waterstraal en het gebruik van zeep kunnen mogelijk de waterbestendigheid van de Apple Watch SE beïnvloeden.

Extra tips wanneer je wil douchen of zwemmen met je Apple Watch

Hoewel het technisch mogelijk is om te douchen met je Apple Watch SE, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de levensduur van je apparaat te verlengen.

  1. Vermijd stoom: Hoewel de Apple Watch SE waterbestendig is, kan het nog steeds gevoelig zijn voor stoom. Het is daarom beter om je horloge niet te dragen tijdens een hete douche of in een sauna.
  2. Vermijd zeep en andere chemicaliën: Zeep, shampoo, conditioners, lotions en parfums kunnen de waterbestendigheidsafdichtingen en akoestische membranen van de Apple Watch SE beschadigen. Spoel je horloge altijd af met kraanwater na blootstelling aan zeep of andere chemicaliën.
  3. Activeer de Water Lock: De Apple Watch SE heeft een functie genaamd Water Lock die het touchscreen vergrendelt om onbedoelde tikken te voorkomen tijdens wateractiviteiten. Deze functie activeert ook een geluid dat het water uit de luidspreker blaast als je het uitschakelt. Activeer deze functie altijd voordat je gaat douchen of zwemmen met je horloge.
  4. Droog je horloge goed: Hoewel de Apple Watch SE waterbestendig is, is het belangrijk om het horloge grondig te drogen na blootstelling aan water. Verwijder het horloge van je pols en droog het af met een zachte, pluisvrije doek.

Conclusie: Goed idee om met Apple Watch SE te douchen?

Dus, kan je douchen met de Apple Watch SE? Technisch gezien ja, maar het is misschien niet de beste praktijk voor de levensduur van je horloge. Hoewel het waterbestendig is, kan blootstelling aan warm water, hoge druk en zeep de waterbestendigheid van je horloge beïnvloeden. Het is altijd het beste om voorzichtig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van je Apple Watch SE in de buurt van water.

Met deze tips in gedachten, kan je de mogelijkheden van je Apple Watch SE ten volle benutten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mogelijke waterschade.

Vergelijkbare berichten