Beste Apple Watch-gebruikers, we hebben geweldig nieuws voor jullie! Apple heeft zojuist een preview gegeven van watchOS 10, een essentiële update voor jouw geliefde Apple Watch. Met deze update kun je op een geheel nieuwe manier genieten van je horloge, met vernieuwde apps, een slimme stapel met relevante widgets, prachtige nieuwe wijzerplaten en nog veel meer geweldige functies.

Een vernieuwde interface en snelle toegang tot informatie

Met de vernieuwde apps in watchOS 10 krijg je snel toegang tot nog meer informatie. Navigeren en content bekijken is nu eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren. De nieuwe visuele taal maakt optimaal gebruik van het display van je Apple Watch, waardoor je in één oogopslag de belangrijkste informatie ziet.

Slimme stapel voor relevante informatie

Een van de meest opwindende toevoegingen is de slimme stapel. Deze slimme stapel biedt jou relevante widgets op basis van de context, zodat je altijd toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt. Of je nu het weer wilt checken, je volgende vergadering wilt zien of een work-out wilt starten, de slimme stapel toont je proactief de juiste informatie op het juiste moment.

nieuwe functie WatchOS 10
Met de slimme stapel kun je een wijzerplaat instellen en tegelijkertijd snel belangrijke informatie inzien.

Prachtige nieuwe wijzerplaten

Met watchOS 10 worden er twee nieuwe kunstzinnige en leuke wijzerplaten geïntroduceerd: Palet en Snoopy. De Palet-wijzerplaat toont de tijd in verschillende kleuren met drie lagen die elkaar overlappen. Een waar visueel spektakel! De Snoopy-wijzerplaat laat het populaire stripverhaal ‘Peanuts’ tot leven komen op je Apple Watch, met bewegende figuren en speelse interacties.

Interessante update voor fietsers en wandelaars

Voor fietsers hebben we goed nieuws: er zijn geavanceerde nieuwe meetgegevens en weergaven toegevoegd voor jouw activiteit. Je kunt nu nog nauwkeuriger je fietsprestaties meten met ondersteuning voor Bluetooth-verbindingen met krachtmeters en snelheids- en cadanssensoren. Ook zijn er extra work-out-weergaven, zoals vermogenszones, om je prestaties te verhogen.

Voor wandelaars hebben we de Kompas-app verbeterd, zodat je automatisch twee nieuwe routepunten kunt genereren. Zo kun je altijd berichten checken of iemand bellen op basis van je locatie. Ook hebben we een nieuwe topografische kaart in Apple Kaarten geïntroduceerd, zodat je makkelijker wandelpaden en startpunten van routes kunt vinden.

Aandacht voor geestelijke gezondheid

Bij Apple vinden we het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan lichamelijke, maar ook aan geestelijke gezondheid. Met de nieuwe Mindfulness-app in watchOS 10 kun je op een discrete manier je emoties en dagelijkse stemmingen vastleggen. Het is essentieel om te werken aan je emotionele bewustzijn en veerkracht, en daar helpt onze app je graag bij.

API’s voor ontwikkelaars

Golfshot Apple Watch
Met de geavanceerde bewegingssensoren op zowel de Apple Watch Series 8 als de Apple Watch Ultra hebben ontwikkelaars nu toegang tot waardevolle bewegingsgegevens.

Met de introductie van watchOS 10 zijn er nieuwe API’s beschikbaar gekomen voor ontwikkelaars van work-out-apps. Deze krachtige API’s stellen ontwikkelaars in staat om innovatieve en gepersonaliseerde work-out-ervaringen te creëren voor Apple Watch-gebruikers. De geavanceerde bewegingssensoren in zowel de Apple Watch Series 8 als de Apple Watch Ultra kunnen nu snelle veranderingen in snelheid en acceleratie detecteren, zoals bij het bewegen van een golfclub of tennisracket. Ontwikkelaars hebben nu toegang tot deze waardevolle bewegingsgegevens, waardoor ze bijvoorbeeld de pronatie tijdens een tennisservice kunnen analyseren of de kleine bewegingen van de pols kunnen detecteren om de golfswing te verbeteren.

Bovendien kunnen populaire coachingplatforms, zoals TrainingPeaks, gebruikmaken van een nieuwe API om aangepaste work-outs te maken die naadloos kunnen worden geïmporteerd in de Work-out-app op de Apple Watch. Ontwikkelaars die HealthKit gebruiken voor work-outs kunnen nu ook gevalideerde calorieën bepalen voor specifieke activiteiten, zoals golfen, door de verschillen te herkennen tussen bijvoorbeeld het gebruik van een golfkar en het lopen over de green. Daarnaast hebben ontwikkelaars toegang tot waardevolle informatie over snelheid, cadans en kracht bij het fietsen, en kunnen work-outs op de Apple Watch nu synchroon worden weergegeven op de iPhone.

Deze nieuwe API’s openen een wereld van mogelijkheden voor ontwikkelaars om de sport- en trainingservaring van Apple Watch-gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Door gebruik te maken van de geavanceerde sensoren en data van de Apple Watch kunnen ontwikkelaars nog meer gepersonaliseerde, effectieve en boeiende work-out-apps ontwikkelen.

Verbeterde visuele gezondheid

We weten dat gezonde gewoonten belangrijk zijn voor je visuele gezondheid. Daarom hebben we een nieuwe feature geïntroduceerd die bijhoudt hoeveel tijd je buiten in daglicht doorbrengt, zodat je een gezonde balans kunt vinden tussen schermtijd en buitenspelen.

watchOS 10 biedt talloze andere updates, zoals de mogelijkheid om contactgegevens uit te wisselen met de NameDrop-functie, offline kaarten op iPhone en verbeterde API’s voor ontwikkelaars van work-out-apps.

Kortom, met watchOS 10 til je jouw Apple Watch-ervaring naar een hoger niveau. De bètaversie is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, en later volgt de openbare bètaversie voor alle watchOS-gebruikers. In het najaar kun je deze gratis software-update downloaden voor Apple Watch Series 4 of nieuwer, gekoppeld aan een iPhone Xs of nieuwer met iOS 17. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij over watchOS 10 en dat je nog meer plezier zult beleven aan je Apple Watch!

De laatste Apple Watch modellen:

Apple Watch Ultra 4G

Deze Apple Watch Ultra 4G krijgt van gebruikers een score van 9.6 (uit 38 reviews). Het horloge is geschikt voor het besturingssysteem van iOS. Het is mogelijk om met het horloge te bellen, heeft een zelfstandige muziekspeler en een ingebouwde GPS-ontvanger. De accuduur wanneer je het horloge de hele dag gebruikt is 36 uur. Het horloge heeft een NFC chip, je kunt dus contactloos betalen met deze watch.

  • Geschikt voor: Bergsport, Fietsen, Fitness, Hardlopen, Multisport, Outdoor, Triathlon, Wandelen, Watersport, Wintersport, Zwemmen
  • Hartslagmeting: ECG hartslagmeting, Optische hartslagmeting
  • Valdetectie: ✔️

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€999,00)

Apple Watch SE (2022)

Deze Apple Watch SE krijgt van gebruikers een score van 8.7 (uit 204 reviews). Het horloge is alleen geschikt voor het besturingssysteem iOS. Het is mogelijk om met het horloge te bellen, heeft een zelfstandige muziekspeler en een ingebouwde GPS-ontvanger. De accuduur wanneer je het horloge de hele dag gebruikt is 10 uur. Het horloge heeft een NFC chip, je kunt dus contactloos betalen met deze watch.

  • Geschikt voor: Fietsen, Fitness, Hardlopen, Wandelen, Zwemmen
  • Hartslagmeting: ✔️
  • Valdetectie: ✔️

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€299,00)

Vergelijkbare berichten