Back-up-apple-watch

Het is altijd verstandig om een back-up te maken van je apparaten. Gaat een apparaat kapot of wordt deze gestolen dan kun je met een reservekopie alle gegevens makkelijk terugzetten. Ook kan het verstandig zijn om een back-up te maken van je Apple Watch, echter wordt dit al automatisch voor je gedaan wanneer deze verbonden is met je iPhone. Zonder dat je het door hebt, wordt dit automatisch voor je gedaan op de achtergrond. Zelfs wanneer je een Apple Watch ontkoppelt van je iPhone wordt er automatisch een volledige back-up van je Apple Watch gemaakt. Wel is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden, zo is het bijvoorbeeld verstandig om zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date te houden! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de back-up van je Apple Watch, je leest dan bijvoorbeeld ook hoe je een reservekopie terugzet.

Waarom is een back-up van je Apple Watch handig?

Het maken van een back-up van je Apple Watch is cruciaal om verschillende redenen. Ten eerste, in het geval dat je horloge verloren gaat, gestolen wordt of beschadigd raakt, zorgt een recente back-up ervoor dat je al je gegevens veilig kunt herstellen op een nieuw apparaat. Denk hierbij aan instellingen, app-lay-outs, berichtengeschiedenis, gezondheids- en fitnessgegevens, en meer.

Ten tweede, als je van plan bent om te upgraden naar een nieuw model van de Apple Watch, zal een back-up van je huidige horloge ervoor zorgen dat je naadloos kunt overstappen, met alle je persoonlijke gegevens en instellingen intact. Bovendien kun je met regelmatige reservekopieën zonder angst experimenteren met aanpassingen, instellingen en applicaties, wetende dat je gegevens altijd herstelbaar zijn. Dit gevoel van veiligheid stelt je in staat om je apparaat te verkennen en aan te passen naar wens.

Hoe maak je een reservekopie van je Apple Watch?

Het maken van een reservekopie van je Apple Watch is een eenvoudig proces dat ervoor zorgt dat je gegevens veilig zijn en gemakkelijk kunnen worden hersteld. Daarbij is het ook handig om te weten dat de Apple Watch automatisch een back-up maakt van je gegevens naar je gekoppelde iPhone, echter is het daarbij wel belangrijk dat je zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date houdt. Hieronder vertellen we je hoe je dit doet:

Stap 1: Update je apparaten

Voordat je het reservekopieproces start, zorg ervoor dat zowel je Apple Watch als je gekoppelde iPhone zijn bijgewerkt naar de nieuwste softwareversies. Dit voorkomt compatibiliteitsproblemen tijdens het terugzetten van de back-up. Op je iPhone doe je dit door naar de instellingen te gaan, vervolgens naar Algemeen en vervolgens op Software updates te klikken. Direct zie je hier of je iPhone up-to-date is en/of je er eventuele nieuwe software-updates zijn. Met je Apple Watch ga je ook naar instellingen, algemeen en klik je vervolgens op Software-update.

Stap 1 reservekopie Apple Watch maken

Stap 2: Maak een reservekopie van je iPhone

Omdat je Apple Watch nauw verbonden is met je iPhone, begin je met het maken van een reservekopie van je iPhone via iCloud of iTunes. Hiermee worden je Apple Watch-gegevens, samen met andere essentiële iPhone-gegevens, veiliggesteld. Vaak wordt er standaard een reservekopoie gemaakt van je iPhone in de Cloud (iCloud-reservekope), wel is het verstandig om even te controleren of dit ook bij jou het geval is.

Je checkt dit door naar de instellingen van je iPhone te gaan. Klik vervolgens op het eerste tabje, je account en klik vervolgens op iCloud. Scrol vervolgens naar beneden naar iCloud-reservekopie en klik daarop. Vervolgens krijg je te zien of er automatisch een reservekopie aangemaakt wordt en wat deze kopie allemaal bevat. Handmatig kun je nu een reservekopie aanmaken door op “Maak nu reservekopie” te drukken. Vervolgens wordt er een recente reservekopie gemaakt van je iPhone en daar zitten dus ook de gegevens in van je Apple Watch.

Apple watch reservekopie maken

Apple Watch back-up weer terugzetten

Als je een nieuwe Apple Watch hebt gekocht en je wilt je gegevens van je oude horloge overzetten, dan kan dat heel eenvoudig. Volg deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat je een back-up hebt van je oude horloge naar je iPhone. Dit doe je door je oude horloge te ontkoppelen in de Apple Watch-app op je iPhone. Het ontkoppelen zorgt automatisch voor een back-up van je gegevens.
  2. Zodra de back-up is voltooid, kun je je nieuwe Apple Watch koppelen aan je iPhone.
  3. Tijdens het koppelingsproces krijg je de optie om een back-up te herstellen. Selecteer de meest recente back-up van je oude horloge.
  4. Volg de rest van de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Conclusie: verstandig en handig om een back-up te maken

Hoewel er automatisch een back-up wordt gemaakt wordt van je Apple Watch op je iPhone, kan het verstandig zijn om toch even te controleren in de instellingen van je iPhone. Check of er automatisch een reservekopie aangemaakt wordt of er eventueel een recente reservekopie is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je deze reservekopie maken. Bij het ontkoppelen van je Apple Watch wordt er ook automatisch een back-up gemaakt en deze is terug te plaatsen wanneer je een nieuwe Apple Watch koppelt met je iPhone.

Vergelijkbare berichten