Als het aankomt op slimme horloges, heeft Apple een reeks indrukwekkende opties. Een daarvan is de Apple Watch Nike, een speciale editie van de Apple Watch die voortkomt uit een samenwerking tussen Apple en het sportkledingmerk Nike. Maar wat maakt de Apple Watch Nike zo speciaal en wat onderscheidt het van de standaard Apple Watch? In deze blog duiken we in de unieke kenmerken van de Apple Watch Nike en vergelijken we deze met de standaard Apple Watch.

Wat is de Apple Watch Nike?

De Apple Watch Nike is een versie van de Apple Watch die is ontworpen in samenwerking met Nike. Het is geoptimaliseerd voor hardlopers en andere atleten, met speciale functies en esthetische aanpassingen die het onderscheiden van de standaard Apple Watch.

Wat is het verschil tussen de Apple Watch Nike en de normale Apple Watch?

De Apple Watch Nike en de standaard Apple Watch delen veel van dezelfde kernfuncties, inclusief hartslagmonitoring, fitness tracking, en de mogelijkheid om meldingen te ontvangen van je smartphone. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Nike wijzerplaten: De Apple Watch Nike bevat exclusieve wijzerplaten die zijn ontworpen in samenwerking met Nike. Deze wijzerplaten zijn geoptimaliseerd voor atleten, met een gedurfde, gemakkelijk leesbare weergave en directe toegang tot de Nike Run Club app.
 2. Nike Run Club: De Apple Watch Nike is ontworpen om naadloos te integreren met de Nike Run Club app, een uitgebreide hardloop- en trainingsapp die begeleide runs, trackingfuncties en gepersonaliseerde coaching biedt.
 3. Sportbandjes: De Apple Watch Nike wordt geleverd met speciale Nike sportbandjes. Deze bandjes zijn gemaakt van hetzelfde hoogwaardige fluorelastomeer als de standaard sportbandjes van Apple, maar ze hebben unieke kleuropties en een kenmerkend perforatieontwerp voor betere ventilatie en zweetmanagement.

Kunnen de Nike wijzerplaten ook op een normale Apple Watch?

Helaas zijn de Nike wijzerplaten exclusief voor de Apple Watch Nike en kunnen ze niet worden geïnstalleerd op de standaard Apple Watch. Dit is een van de belangrijkste onderscheidende factoren van de Apple Watch Nike.

Wat is Nike Run Club?

De Nike Run Club (ook bekend als NRC) is een app ontworpen door Nike om hardlopers van alle niveaus te helpen hun training te beheren en hun prestaties te verbeteren. De app biedt een scala aan functies die zijn ontworpen om je hardloopervaring te verbeteren en je te helpen je doelen te bereiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de Nike Run Club:

 • Begeleide Runs: Met Begeleide Runs kun je trainen met professionele coaches en atleten. Deze runs zijn ontworpen voor verschillende doelen en niveaus, of je nu net begint met hardlopen of traint voor een marathon.
 • Tracking: De Nike Run Club app biedt gedetailleerde tracking van je runs. Je kunt je afstand, snelheid, tempo, route en andere statistieken bijhouden. De app kan ook je hartslag meten als je een compatibele hartslagmonitor gebruikt.
 • Gepersonaliseerde Coaching: Met de My Coach functie kan de Nike Run Club app een persoonlijk trainingsschema voor je maken. Dit schema wordt aangepast aan je huidige fitnessniveau, beschikbare tijd en doelrace.
 • Sociale Functies: De Nike Run Club app heeft ook sociale functies die het mogelijk maken om je voortgang te delen met vrienden, deel te nemen aan uitdagingen en te concurreren op leaderboards.
 • Integratie met de Apple Watch: Als je een Apple Watch Nike hebt, kun je gebruik maken van naadloze integratie met de Nike Run Club app. Je kunt de app rechtstreeks vanaf je horloge starten, je runs volgen zonder je telefoon bij je te hebben, en zelfs gebruik maken van de exclusieve wijzerplaten voor snelle toegang tot de app.

Waar kun je de Nike Apple Watch kopen en wat kost het?

De Apple Watch Nike is te koop bij verschillende winkels en online platforms. Hier zijn enkele plaatsen waar je het kunt kopen:

De prijs van de Apple Watch Nike varieert afhankelijk van het specifieke model en de opslagcapaciteit. Op het moment van schrijven (mei 2023) kan je verwachten dat de prijzen beginnen bij ongeveer €429 voor de meest basismodellen. Houd er echter rekening mee dat prijzen kunnen variëren afhankelijk van de retailer en eventuele lopende promoties of kortingen. Voor de meest actuele prijzen en beschikbaarheid, raadpleeg de website van de desbetreffende retailer.

  De Nike sportbandjes voor de Apple Watch zijn ook afzonderlijk te koop. Dit betekent dat je ze los kunt aanschaffen om de look van je huidige Apple Watch te veranderen of om een extra bandje te hebben voor sportieve activiteiten. Deze zijn verkrijgbaar bij de Apple Store, Nike Store en andere geautoriseerde dealers.

  Conclusie

  De Apple Watch Nike is een uitstekende keuze voor hardlopers en andere atleten die willen profiteren van de krachtige gezondheids- en fitnessfuncties van de Apple Watch, terwijl ze genieten van de extra voordelen van de samenwerking met Nike. Hoewel de kernfuncties grotendeels hetzelfde blijven tussen de Apple Watch Nike en de standaard Apple Watch, maken de unieke wijzerplaten, bandjes en integratie met de Nike Run Club app de Apple Watch Nike een aantrekkelijke optie voor sportliefhebbers.

  Vergelijkbare berichten