In deze blog duiken we in de wereld van Apple Pay op je Apple Watch. We bespreken wat het is, hoe het werkt, en hoe je het instelt. Daarnaast behandelen we ook wat je kunt doen als Apple Pay niet werkt op je Apple Watch. Ontdek de voordelen van het gebruik van Apple Pay op je horloge en ervaar het gemak van contactloos betalen.

Wat is Apple Pay op de Apple Watch?

Apple Pay is een mobiele betaaldienst van Apple, waarmee je eenvoudig en veilig kunt betalen met je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch. Door je creditcard of betaalpas aan je Apple Wallet toe te voegen, kun je in winkels, online en in apps betalen zonder fysiek je pas te gebruiken. Met Apple Pay op je Apple Watch heb je het gemak van contactloos betalen letterlijk aan je pols.

Hoe werkt Apple Pay op de Apple Watch?

Apple Pay op je Apple Watch maakt gebruik van Near Field Communication (NFC) om veilig en snel betalingen te verrichten. Wanneer je bij een betaalautomaat bent die Apple Pay ondersteunt, hoef je enkel je pols dicht bij de betaalautomaat te houden om de betaling te voltooien. Je Apple Watch trilt en geeft een geluidssignaal om te bevestigen dat de betaling is geslaagd.

Apple Pay op je Apple Watch instellen

Volg deze stappen om Apple Pay op je Apple Watch in te stellen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone.
 2. Tik op het tabblad ‘Mijn Watch’ en selecteer ‘Wallet & Apple Pay’.
 3. Tik op ‘Voeg kaart toe’ en volg de instructies op het scherm om je creditcard of betaalpas toe te voegen.
 4. Je bank kan je om verificatie vragen. Volg de stappen die je bank aangeeft.
 5. Na verificatie, tik op ‘Volgende’ en je kaart is toegevoegd aan je Apple Watch.

Nu is je Apple Watch klaar om te gebruiken met Apple Pay.

Apple Watch Apple Pay werkt niet: Wat te doen?

Als je problemen ondervindt met het gebruik van Apple Pay op je Apple Watch, probeer dan de volgende oplossingen:

 1. Controleer of je Apple Watch en iPhone up-to-date zijn met de nieuwste softwareversies.
 2. Zorg ervoor dat de kaart die je gebruikt is geactiveerd en goedgekeurd voor Apple Pay door je bank.
 3. Controleer of je Apple Watch verbonden is met je iPhone via Bluetooth.
 4. Probeer je kaart opnieuw toe te voegen aan je Apple Watch via de Watch-app op je iPhone.
 5. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van je bank of Apple Support.

Apple Pay deactiveren op je Apple Watch

Als je besluit dat je Apple Pay niet langer op je Apple Watch wilt gebruiken, kun je het eenvoudig deactiveren met de volgende stappen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone.
 2. Tik op het tabblad ‘Mijn Watch’ en selecteer ‘Wallet & Apple Pay’.
 3. Kies de kaart die je wilt verwijderen en tik op ‘Verwijder kaart’.
 4. Bevestig je keuze door nogmaals op ‘Verwijder kaart’ te tikken.

Nu is de geselecteerde kaart verwijderd van je Apple Watch en is Apple Pay gedeactiveerd voor dat specifieke account. Je kunt deze stappen herhalen voor elke kaart die je wilt verwijderen.

Belangrijk om te weten over Apple Pay op je Apple Watch

Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het gebruik van Apple Pay op je Apple Watch:

 1. Beveiliging: Apple Pay maakt gebruik van versleuteling en tokenisatie om je kaartgegevens veilig te houden. Bovendien is je Apple Watch beveiligd met een toegangscode, waardoor alleen jij toegang hebt tot je betaalgegevens.
 2. Verlies of diefstal: Als je Apple Watch verloren gaat of wordt gestolen, kun je Apple Pay op afstand deactiveren met behulp van de Find My-app op je iPhone of via iCloud.com.
 3. Internationale betalingen: Hoewel Apple Pay op je Apple Watch in veel landen wordt geaccepteerd, is het belangrijk om te controleren of het beschikbaar is op je bestemming voordat je op reis gaat.
 4. Bankondersteuning: Niet alle banken ondersteunen Apple Pay. Controleer of jouw bank compatibel is met de dienst voordat je probeert je kaart toe te voegen aan je Apple Wallet.
 5. Batterijduur: Het gebruik van Apple Pay op je Apple Watch kan invloed hebben op de batterijduur van je horloge. Houd hier rekening mee bij langdurig gebruik.

Conclusie:

Apple Pay op je Apple Watch biedt een gemakkelijke en veilige manier om contactloos te betalen. Door de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak is het een geweldige aanvulling op je Apple-ecosysteem. Mocht je problemen ondervinden met Apple Pay op je horloge, volg dan de bovenstaande stappen om mogelijke problemen op te lossen of neem contact op met de klantenservice van je bank of Apple Support.

Het gebruik van Apple Pay op je Apple Watch zorgt voor meer gemak en een naadloze betaalervaring, zowel in fysieke winkels als online. Daarnaast profiteer je van de extra beveiligingsmaatregelen die Apple biedt, zoals het versleutelen van je kaartgegevens en het vereisen van verificatie via Face ID, Touch ID of je Apple Watch-code.

Met Apple Pay op je Apple Watch ben je altijd voorbereid op snelle en veilige betalingen, zonder dat je je portemonnee hoeft tevoorschijn te halen. Of je nu onderweg bent, boodschappen doet of een snelle aankoop doet, Apple Pay op je Apple Watch is een uitstekende optie om jouw betaalervaring te verbeteren en te vereenvoudigen.

Vergelijkbare berichten