Op deze pagina bieden we je een uitgebreid overzicht van de Amazfit GTS 4. Ontdek de veelzijdige functies van dit geavanceerde Amazfit smartwatch en leer wat het onderscheidt van andere modellen. We verkennen het gestroomlijnde design en de gebruiksvriendelijkheid om te zien hoe het horloge zich onderscheidt in termen van esthetiek en functionaliteit. Bovendien zullen we je informeren over mogelijke alternatieven op de smartwatchmarkt en een grondige evaluatie geven van de prijs-kwaliteitverhouding van de Amazfit GTS 4. Onze eigen ervaringen en observaties over de voordelen en nadelen van dit product worden eerlijk gepresenteerd, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aanschaf ervan.

Functies: wat kun je allemaal met de Amazfit GTS 4

De Amazfit GTS 4 is een geavanceerde smartwatch die een breed scala aan functies biedt om je gezondheid en fitness te verbeteren. Enkele opvallende functies zijn:

 1. Geavanceerde gezondheidsmetingen: De GTS 4 is uitgerust met geavanceerde sensoren voor het meten van hartslag, bloeddruk, bloedzuurstofniveau en slaapkwaliteit, waardoor je inzicht krijgt in je algehele gezondheidstoestand.
 2. Persoonlijke gezondheidsassistent: Met de ingebouwde PAI (Personal Activity Intelligence) kun je je activiteiten bijhouden en een score krijgen op basis van je inspanningen, waardoor je gestimuleerd wordt om een actieve levensstijl te behouden.
 3. Verscheidenheid aan sportmodi: De GTS 4 biedt meer dan 100 sportmodi, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, yoga en nog veel meer. Het houdt je prestaties en voortgang bij tijdens verschillende soorten trainingen.
 4. GPS-tracking: Dankzij de ingebouwde GPS kun je nauwkeurig je routes en afstanden bijhouden tijdens outdoor-activiteiten, zoals hardlopen en fietsen, zonder dat je je smartphone hoeft mee te nemen.
 5. Waterbestendigheid: Met een waterbestendigheid tot 50 meter kun je de GTS 4 veilig dragen tijdens het zwemmen of douchen, waardoor het een ideale metgezel is voor watergerelateerde activiteiten.
 6. Slimme meldingen: De smartwatch synchroniseert met je smartphone om je in realtime meldingen te geven van oproepen, berichten, agenda-afspraken en andere app-updates, zodat je altijd op de hoogte blijft zonder je telefoon te hoeven checken.
 7. Lange batterijduur: De GTS 4 heeft een efficiënte energiebeheerfunctie, waardoor je tot enkele dagen of zelfs weken batterijduur kunt krijgen, afhankelijk van je gebruik.
 8. Stijlvol design: Met zijn slanke en elegante ontwerp is de GTS 4 een modieuze accessoire die je zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven kunt dragen.

Gebruiksgemak & Design van het horloge

Het gebruiksgemak van de Amazfit GTS 4 is een mix van positieve en negatieve aspecten. Enerzijds biedt het horloge een intuïtieve gebruikerservaring, met snelle navigatie door de menu’s en toegang tot de geïnstalleerde apps. De quick settings boven het startscherm en de notificaties eronder zijn handig en gemakkelijk te bereiken. Bovendien is het prettig dat je de snelkoppelingen van de quick access apps kunt aanpassen, zowel via de smartphone-app als rechtstreeks vanaf het horloge.

Anderzijds zijn er enkele ruwe randen in de software die het gebruiksgemak verminderen. Zo werden sommige gebruikers gehinderd doordat ze geen meldingen ontvingen van Google Messages op het horloge, vanwege een vreemde omissie in de App alerts-pagina van de Zepp smartphone-app. Bovendien kan het menu van de GTS 4 soms te druk aanvoelen, met een overvloed aan functies en opties die niet meteen duidelijk zijn. En hoewel de Zepp OS-interface enige gewenning vergt, zou wat meer begeleiding voor nieuwe gebruikers zeker welkom zijn.

Het design van de Amazfit GTS 4 is zonder twijfel een van zijn sterkste punten. Met zijn afgeronde rechthoekige gezicht en roterende digitale kroon heeft het horloge een opvallende gelijkenis met de Apple Watch. De keuze tussen de kleuren Infinite Black, Autumn Brown, Misty White en Rosebud Pink, samen met de mogelijkheid om de horlogebandjes aan te passen, maakt het gemakkelijk om de look van het horloge aan te passen aan je persoonlijke voorkeur en outfit.

Het horloge ziet er zowel gekleed als sportief goed uit en voelt stevig aan. De heldere en levendige 1.75-inch 390 x 450 OLED-display is een genot om naar te kijken, zelfs in direct zonlicht. Met een breed scala aan beschikbare wijzerplaten kun je het uiterlijk van het horloge naar eigen smaak aanpassen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De Amazfit GTS 4 Mini wordt gepositioneerd als een betaalbaar fitness horloge met een aantrekkelijke prijs van ongeveer €120. Voor dit bedrag krijg je een horloge dat een degelijke bouwkwaliteit biedt, een scala aan gezondheids- en fitnessfuncties heeft en een batterijduur van ongeveer zes tot zeven dagen biedt bij gemiddeld gebruik. Het AMOLED-scherm is helder en scherp, en de GTS 4 Mini is comfortabel om te dragen tijdens je dagelijkse activiteiten.

Wat betreft gezondheidsmetingen, biedt de GTS 4 Mini functies zoals hartslagmonitoring, slaap- en menstruatie-tracking en een SpO2-sensor voor zuurstofsaturatie. Deze functies kunnen nuttig zijn voor mensen die hun gezondheid en fitness serieus willen bijhouden zonder diep in de buidel te tasten.

Een van de sterke punten van de GTS 4 Mini is de overvloed aan sportmodi die beschikbaar zijn, wat handig is voor sporters die verschillende activiteiten willen bijhouden en hun trainingen willen optimaliseren. De ingebouwde GPS zorgt ervoor dat je je locatie en route kunt bijhouden tijdens buitenactiviteiten.

Aan de andere kant zijn er enkele tekortkomingen die de prijs-kwaliteitsverhouding kunnen beïnvloeden. De dikte van de bezels en het ontbreken van een roterende kroonknop kunnen het navigeren minder intuïtief maken. Bovendien is de stappenteller voor stappentelling niet erg nauwkeurig en ontbreekt NFC voor betalingen, wat een gemis kan zijn voor gebruikers die graag contactloze betalingen willen doen. .

Als we kijken naar concurrenten in dezelfde prijsklasse, zijn er andere fitness trackers en smartwatches die vergelijkbare functies bieden, zoals de Fitbit Versa 3 en Garmin Vivomove Sport. Bovendien, als je bereid bent om iets meer uit te geven, kun je ook overwegen om te investeren in de Amazfit GTS 3, die, zoals eerder vermeld, meer te bieden heeft voor dezelfde prijs.

Wat zijn goede alternatieven voor Amazfit GTS 4 Mini?

Als alternatieven voor de Amazfit GTS 4 Mini, zijn er enkele andere fitness trackers en smartwatches die vergelijkbare functies bieden in een vergelijkbare prijsklasse. Hier zijn enkele goede alternatieven om te overwegen:

 • Fitbit Versa 3: De Fitbit Versa 3 is een uitstekende concurrent van de GTS 4 Mini. Het biedt vergelijkbare gezondheids- en fitnessfuncties, zoals hartslagmonitoring, slaap- en menstruatie-tracking, en een scala aan sportmodi. Het heeft ook een ingebouwde GPS voor het bijhouden van je routes tijdens workouts. Bovendien heeft de Versa 3 een meer geavanceerde gebruikersinterface en biedt het betere ondersteuning voor apps van derden.
 • Garmin Vivomove: De Garmin Vivomove Sport is een stijlvolle hybride smartwatch die fitnessfuncties combineert met een traditioneel horloge-ontwerp. Het biedt hartslagmonitoring, slaaptracking en stressmeting. Het heeft ook GPS voor het bijhouden van activiteiten buitenshuis. Als je op zoek bent naar een slank en modieus ontwerp met basisfitnessfuncties, is de Vivomove Sport het overwegen waard.
 • Amazfit GTS 3: Als je bereid bent om iets meer uit te geven dan de GTS 4 Mini, dan is de Amazfit GTS 3 een sterke optie. De GTS 3 biedt meer sportmodi, een groter AMOLED-scherm en een roterende kroonknop voor een intuïtievere bediening. Het heeft ook vergelijkbare gezondheids- en fitnessfuncties als de GTS 4 Mini en is over het algemeen een meer geavanceerde smartwatch.

Ook vind je op onze beste smartwatch pagina een paar goede alternatieven en leggen we uit waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe smartwatch. Zo is bijvoorbeeld één van de belangrijkste factoren waarop je let het besturingssysteem.

Voor- en nadelen van de Amazfit GTS 4 Mini

 • Betrouwbare batterijduur: Het horloge biedt een indrukwekkende batterijduur en kan gemakkelijk tot een week meegaan bij normaal gebruik.
 • Gezondheidsmetingen: De GTS 4 Mini is uitgerust met diverse sensoren, waaronder een hartslagmonitor, SpO2-sensor en slaap- en menstruatietracking. Deze metingen kunnen je helpen je gezondheid en fitness beter te begrijpen.
 • Veel sportmodi: Met meer dan 120 sportmodi biedt het horloge een breed scala aan activiteiten die je kunt volgen en bijhouden. Dit is handig voor mensen die actief zijn in verschillende sporten.
 • Alexa-integratie: Het horloge heeft een ingebouwde Alexa-assistent, waardoor je eenvoudig taken kunt instellen en informatie kunt opvragen met behulp van je stem.
 • Waterbestendigheid: Met een 5 ATM waterbestendigheid, kun je het horloge dragen tijdens zwemmen of douchen zonder je zorgen te maken over waterschade.

De nadelen:

 • Beperkte app-ondersteuning: Het horloge heeft beperkte ondersteuning voor apps van derden, wat kan beperken wat je kunt doen met het horloge.
 • Dikke bezels en geen roterende kroon: Het ontwerp van het horloge heeft vrij dikke bezels en het ontbreekt aan een roterende kroon, waardoor de interactie met het horloge soms minder intuïtief kan zijn.
 • Inaccurate stappenteller: De stappenteller van de GTS 4 Mini kan soms onnauwkeurig zijn en verkeerd tellen, wat de nauwkeurigheid van je dagelijkse activiteit kan beïnvloeden.
 • Beperkte functies: In vergelijking met andere smartwatches in dezelfde prijsklasse, ontbreekt het de GTS 4 Mini aan functies zoals NFC voor betalingen en een ingebouwde luidspreker of opslag voor muziek.
 • Lange oplaadtijd: Het opladen van het horloge kan vrij lang duren, wat als onhandig kan worden ervaren, vooral als je snel weer gebruik wilt maken van het horloge.

Kortom, de Amazfit GTS 4 Mini biedt een degelijke batterijduur, gezondheidsmetingen en een breed scala aan sportmodi, maar heeft beperkte app-ondersteuning en mist enkele functies die je mogelijk zou verwachten van een smartwatch in deze prijsklasse. Het is belangrijk om deze voor- en nadelen te overwegen bij het maken van je keuze, en te bepalen of het horloge voldoet aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Onze ervaring met de Amazfit GTS 4 Mini

Tijdens onze ervaring met de Amazfit GTS 4 Mini hebben we gemerkt dat het horloge een betrouwbare batterijduur biedt, waarbij het gemakkelijk tot een week meegaat bij normaal gebruik. De gezondheidsmetingen, zoals hartslagmonitoring en SpO2-metingen, werkten over het algemeen goed en boden waardevolle inzichten in onze gezondheid en fitnessniveaus. Ook vonden we de slaap- en menstruatietracking functies handig om ons dagelijkse welzijn te volgen.

Het horloge biedt een uitgebreide selectie van meer dan 120 sportmodi, waardoor we onze diverse activiteiten konden bijhouden en registreren. Dit was vooral handig voor mensen die actief zijn in verschillende sporten en trainingen.

De integratie van Alexa was een welkome toevoeging, omdat we eenvoudig taken konden instellen en informatie konden opvragen met behulp van onze stem. Het horloge voelde ook comfortabel aan om te dragen, mede dankzij het lichte ontwerp en de waterbestendigheid, wat betekende dat we het tijdens onze dagelijkse activiteiten en zelfs tijdens het zwemmen konden dragen.

Echter, tijdens het gebruik merkten we op dat de app-ondersteuning voor derden beperkt was, wat sommige van onze gewenste functionaliteiten belemmerde. Ook merkten we dat de stappenteller soms onnauwkeurig was en niet altijd de exacte stappen telde. Al met al bood de Amazfit GTS 4 Mini een degelijke ervaring met betrouwbare gezondheidsmetingen en een uitgebreide selectie van sportmodi. Het horloge is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie met basis smartwatch-functies en geavanceerde fitness-tracking mogelijkheden. Echter, als je op zoek bent naar meer geavanceerde smartwatch-functies en uitgebreidere app-ondersteuning, kan het de moeite waard zijn om naar alternatieven te kijken in dezelfde prijsklasse.

Aanbeveling: kopen of niet?

De Amazfit GTS 4 Mini kan een geschikte keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare fitness tracker met uitgebreide gezondheids- en fitness-tracking functies. Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het monitoren van je sportactiviteiten, slaapgedrag en gezondheidsstatistieken, dan biedt dit horloge een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wel kopen:

Als je een betrouwbare batterijduur wilt en het horloge regelmatig wilt dragen zonder vaak te hoeven opladen. Ook als je waarde hecht aan uitgebreide sportmodi en GPS-functionaliteit om je activiteiten en trainingen bij te houden. Als je Alexa-functionaliteit op je horloge belangrijk vindt voor het instellen van taken en het opvragen van informatie. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een volwaardige smartwatch-ervaring met uitgebreide ondersteuning voor derden, geavanceerde smartwatch-functies zoals NFC voor betalingen, en een meer premium gevoel, dan is de Amazfit GTS 4 Mini wellicht niet de beste keuze.

Niet kopen:

Ook wanneer je op zoek bent naar een echte smartwatch-ervaring met uitgebreide app-ondersteuning van derden en functies zoals NFC voor contactloze betalingen. Als je een horloge wilt met een draaibare kroon voor gemakkelijkere navigatie. Als je nauwkeurige stappentelling en andere nauwkeurige metingen erg belangrijk vindt, omdat de stappenteller van de GTS 4 Mini soms onnauwkeurig kan zijn. Over het algemeen is de Amazfit GTS 4 Mini een solide keuze voor mensen die een betaalbare en functionele fitness tracker willen met een redelijke batterijduur en gezondheidsmetingen. Als je echter meer geavanceerde smartwatch-functies en uitgebreidere app-ondersteuning wilt, is het de moeite waard om naar alternatieven in dezelfde prijsklasse te kijken.

Vergelijkbare berichten