Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de Amazfit GTR 3 Pro. We nemen je mee door de diverse functies van dit geavanceerde Amazfit smartwatch en laten zien wat het onderscheidt van andere modellen. Het gestroomlijnde design en de gebruiksvriendelijkheid van het horloge worden grondig geëvalueerd, waardoor je een goed beeld krijgt van de esthetiek en functionaliteit. Daarnaast zullen we je informeren over mogelijke alternatieve smartwatches op de markt en de prijs-kwaliteitverhouding van de Amazfit GTR 3 Pro onderzoeken. Onze eigen ervaringen en eerlijke beoordeling van de voor- en nadelen worden gedeeld, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aankoop van dit product.

Functies en specificaties: wat kun je allemaal met dit horloge

Een smartwatch is een verlengingen van je smartphone, maar het verschilt vaak wel qua functies wat je er werkelijk mee kan. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken welke functies een smartwatch heeft, hieronder hebben we de meest belangrijke functies en specificaties opgesomd:

 • Stijlvol design: De Amazfit GTR 3 Pro heeft een aantrekkelijk en stijlvol ontwerp, met een 46mm aluminiumlegering behuizing en 22mm verwisselbare banden. Het horloge ziet er modieus uit en is geschikt voor zowel casual als formele gelegenheden.
 • AMOLED touchscreen display: Het horloge is uitgerust met een 1.45-inch AMOLED touchscreen display met een resolutie van 480 x 480 pixels. Dit zorgt voor levendige kleuren en een helder beeld, waardoor de informatie gemakkelijk af te lezen is.
 • Compatibiliteit: De GTR 3 Pro is compatibel met zowel Android- als iPhone-smartphones, waardoor het voor een breed publiek toegankelijk is.
 • Batterijduur: Het horloge biedt een indrukwekkende batterijduur, afhankelijk van het gebruik. Bij typisch gebruik kan het tot ongeveer een week meegaan, terwijl de batterijduur kan oplopen tot 30 dagen in de batterijbesparende modus.
 • Notificaties: Je kunt meldingen van je smartphone op de GTR 3 Pro ontvangen, zoals inkomende oproepen, berichten en agenda-afspraken. Het horloge geeft deze meldingen weer, maar je kunt er niet direct op reageren.
 • Slimme assistent: De GTR 3 Pro beschikt over een offline slimme assistent, waarmee je eenvoudige taken kunt uitvoeren, zoals muziek afspelen en fitnessstatistieken controleren, door met je stem te spreken.
 • Ingebouwde muziekspeler: Het horloge heeft een ingebouwde muziekspeler met 2.3GB opslagruimte, waarmee je je favoriete muziek kunt beluisteren zonder dat je je smartphone nodig hebt. Het ondersteunt MP3- en WAV-audioformaten.
 • Gezondheids- en fitness-tracking: De GTR 3 Pro biedt uitgebreide gezondheids- en fitness-trackingfuncties, waaronder hartslagmonitoring tijdens inspanning en continu, continue monitoring van bloedzuurstofniveaus, stressmeting op basis van hartslagvariabiliteit en temperatuurmeting.
 • Slaaptracking: Het horloge kan je slaapstadia, inclusief REM-slaap, vastleggen en de kwaliteit van je ademhaling tijdens het slapen bewaken.
 • Sports tracking: De GTR 3 Pro heeft meer dan 150 sportmodi, waaronder hardlopen, zwemmen, roeien en dansen. Het biedt nauwkeurige GPS-tracking voor buitenactiviteiten en ondersteunt automatische oefenherkenning voor bepaalde activiteiten.
 • PAI Health Assessment System: Het horloge genereert een persoonlijke activiteitsindex (PAI) score op basis van je hartslagverhoging door regelmatig te sporten. Het helpt je je gezondheid en fitnessniveau te begrijpen. Hoewel de Amazfit GTR 3 Pro een aantrekkelijke optie is met veel functies en een goede batterijduur, ontbreekt het nog aan een uitgebreide app store en app-ondersteuning. Als je op zoek bent naar een smartwatch met veel apps en een uitgebreide smartwatch-ervaring, kun je beter elders kijken.

Gebruiksgemak & design van deze smartwatch

De Amazfit GTR 3 Pro biedt een aantrekkelijk design en een goede mix van fitness- en smartwatchfuncties voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. Het horloge heeft een batterijduur die je niet elke dag hoeft op te laden, wat zeker een pluspunt is. Het design van de GTR 3 Pro is stijlvol en de AMOLED touchscreen display van 1.45-inch zorgt voor levendige kleuren en een helder beeld.

Het gebruiksgemak van de GTR 3 Pro is over het algemeen goed, met handige functies zoals meldingen weergeven en offline gebruik van een slimme assistent, waaronder Amazon Alexa. De muziekfuncties zijn echter niet helemaal perfect en de ingebouwde muziekspeler werkt alleen met je eigen aangeschafte muziek. Wat betreft fitness- en sporttracking, biedt de GTR 3 Pro een breed scala aan sportmodi en nauwkeurige GPS-tracking voor buitentrainingen. Het horloge heeft ook een optische biometrische sensor aan de achterkant om hartslag en bloedzuurstofniveaus continu te monitoren. Daarnaast worden slaaptracking en activiteitenmonitoring gedurende de dag aangeboden, maar soms kunnen er bugs optreden.

De batterijduur van de GTR 3 Pro is redelijk goed en varieert afhankelijk van het gebruik. Bij typisch gebruik kan het horloge tot ongeveer een week meegaan, en tot wel 35 uur met GPS-tracking voor buitenactiviteiten. Wat betreft het ontwerp heeft de GTR 3 Pro een aantrekkelijke uitstraling, met een 46mm aluminiumlegering behuizing en 22mm verwisselbare banden. De waterdichtheid tot 50 meter maakt het horloge geschikt voor zwemmen, maar het wordt aanbevolen om het leren bandje te verwisselen voor wateractiviteiten.

Het grootste nadeel van de GTR 3 Pro is het gebrek aan app-ondersteuning in de Zepp OS app store. Hoewel de interface er goed uitziet, ontbreekt het nog aan grote naam apps en een uitgebreide app-bibliotheek. Als je op zoek bent naar een horloge met veel apps en een uitgebreide smartwatch-ervaring, kun je beter elders kijken.

Prijs-kwaliteitsverhouding van de Amazfit GTR 3 Pro

De Amazfit GTR 3 Pro biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met zijn brede scala aan functies en prestaties tegen een betaalbare prijs, is dit horloge een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een geavanceerde smartwatch zonder de hoofdprijs te betalen. Het duurzame ontwerp, de lange batterijduur en de uitgebreide gezondheids- en fitness-trackingmogelijkheden maken het een betrouwbare metgezel voor dagelijks gebruik en actieve levensstijlen. Met zowel Android- als iPhone-compatibiliteit biedt de Amazfit GTR 3 Pro veel waar voor je geld en stelt het gebruikers in staat om hun gezondheid en fitness op een handige en effectieve manier te volgen en te verbeteren.

Benieuwd of deze smartwatch ook als beste uit de test komt? Bekijk dan deze beste smartwatch pagina, hier vind je de best beoordeelde smartwatches. Ook lees je op deze pagina alles wat je moet weten wanneer je een nieuwe smartwatch wilt kopen, zo zijn de functies erg belangrijk, maar ook het besturingssysteem van de watch.

Wat zijn goede alternatieven voor de GTR 3 Pro

Als alternatieven voor de Amazfit GTR 3 Pro, zijn er verschillende opties om te overwegen, afhankelijk van je prijsklasse en gewenste functies. Ook is er nog een ander model, de Amazfit GTR 3, dat de moeite waard is om te vergelijken. Hier zijn enkele alternatieven:

 • Amazfit GTR 3: De Amazfit GTR 3 is het basis model van de GTR-serie. Hoewel het een vergelijkbaar ontwerp heeft als de GTR 3 Pro, heeft het een iets kleiner scherm en is het misschien iets minder krachtig in termen van sensoren en functies. Het ontbreekt bijvoorbeeld aan de continue tracking van bloedzuurstofniveaus en de temperatuursensor die de GTR 3 Pro wel heeft. De GTR 3 biedt echter nog steeds uitgebreide gezondheids- en fitness-trackingfuncties en een goede batterijduur tegen een iets lagere prijs.
 • Fitbit Versa 3: Als je op zoek bent naar een alternatief met een rijkere app store en een uitgebreide smartwatch-ervaring, kan de Fitbit Versa 3 een goede keuze zijn. De Versa 3 biedt een breed scala aan apps en ondersteuning voor Fitbit’s uitgebreide ecosysteem van gezondheids- en fitness-apps. Het heeft ook een AMOLED touchscreen display en biedt vergelijkbare gezondheids- en fitness-trackingfuncties als de GTR 3 Pro.
 • Garmin Forerunner 245: Voor serieuze hardlopers en sporters is de Garmin Forerunner 245 een uitstekend alternatief. Dit sporthorloge biedt geavanceerde trainingsinzichten, nauwkeurige GPS-tracking en uitgebreide sportmodi. Hoewel het misschien niet zo stijlvol is als de GTR 3 Pro, blinkt het uit in sportprestaties en gegevensanalyse.
 • Samsung Galaxy Watch 4: Als je een alternatief zoekt met een slanker ontwerp en een uitgebreide set functies, kan de Samsung Galaxy Watch Active 2 een goede keuze zijn. Het biedt een levendig AMOLED-display, een breed scala aan apps en geavanceerde gezondheids- en fitness-trackingfuncties, waaronder een ECG-sensor voor het meten van hartgezondheid.

Het belangrijkste verschil tussen de Amazfit GTR 3 Pro en de basis GTR 3 is dat de Pro-versie enkele geavanceerdere gezondheids- en fitness-trackingfuncties biedt, zoals continue tracking van bloedzuurstofniveaus en een temperatuursensor. Deze functies ontbreken in de GTR 3. Daarnaast heeft de GTR 3 Pro waarschijnlijk een iets krachtigere processor en een iets groter display, maar het verschil in grootte is minimaal. Beide modellen hebben echter een vergelijkbaar ontwerp, bieden goede batterijduur en hebben een breed scala aan sportmodi en gezondheidsfuncties. De keuze tussen beide modellen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en het belang dat je hecht aan de extra functies die de GTR 3 Pro biedt.

Voor- en nadelen van de Amazfit GTR 3 Pro

De voordelen:

 • Stijlvol ontwerp: De Amazfit GTR 3 Pro heeft een stijlvol en slank ontwerp, met een aluminium behuizing en een AMOLED touchscreen display. Het ziet eruit als een klassiek horloge en past goed bij verschillende outfits en gelegenheden.
 • Uitgebreide gezondheids- en fitness-tracking: Het horloge biedt een scala aan gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder hartslagmonitoring, continue tracking van bloedzuurstofniveaus, stressmeting en slaaptracking. Het heeft ook een PAI Health Assessment System om je gezondheids- en fitheidsscore te genereren op basis van je activiteiten.
 • Sportmodi en GPS-tracking: De GTR 3 Pro heeft meer dan 150 sportmodi, waaronder hardlopen, zwemmen, fietsen en nog veel meer. De ingebouwde GPS zorgt voor nauwkeurige tracking van je buitentrainingen, zoals afstand, snelheid en route.
 • Uitstekende batterijduur: Het horloge heeft een indrukwekkende batterijduur van maximaal 12 dagen bij normaal gebruik, en tot 30 dagen in de batterijbesparingsmodus. Dit betekent dat je niet vaak hoeft op te laden.
 • Offline smart assistent en Amazon Alexa: Met de ingebouwde offline smart assistent kun je eenvoudige taken uitvoeren zonder je telefoon te gebruiken. Bovendien biedt de toevoeging van Amazon Alexa meer mogelijkheden voor spraakgestuurde bediening.

Nadelen:

 • Beperkte app store: Het horloge heeft een beperkte app store met voornamelijk native apps en mist de brede selectie van apps die je op andere smartwatches vindt, zoals die van Apple of Wear OS.
 • Potentiële softwareproblemen: Sommige gebruikers hebben softwarebugs en haperingen gemeld in de nieuw geïntroduceerde Zepp OS. Hoewel updates deze problemen kunnen oplossen, kan het zijn dat sommige functies nog moeten worden verfijnd.
 • Beperkte interactieve meldingen: Hoewel de GTR 3 Pro meldingen van je telefoon kan ontvangen, zijn ze niet interactief. Dit betekent dat je ze niet kunt beantwoorden of acties kunt uitvoeren vanaf het horloge zelf.
 • Gemiddelde nauwkeurigheid voor sommige metingen: Hoewel het horloge over het algemeen goed presteert bij gezondheids- en fitness-tracking, kunnen sommige metingen, zoals slaaptracking, niet altijd even nauwkeurig zijn.
 • Minder geschikt voor apps: Als je op zoek bent naar een smartwatch met een breed scala aan apps en meer interactieve functies, kan de beperkte app store en de niet-interactieve meldingen van de GTR 3 Pro teleurstellend zijn.

Over het algemeen biedt de Amazfit GTR 3 Pro een goede mix van stijl en gezondheids- en fitnessfuncties, met een indrukwekkende batterijduur. Het kan een goede keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvol en functioneel sporthorloge zonder de behoefte aan een overvloed aan apps. Het is echter belangrijk om rekening te houden met mogelijke softwareproblemen en de beperkte app-ondersteuning.

Onze ervaring met de Amazfit GTR 3 Pro

Onze ervaring met de Amazfit GTR 3 Pro is over het algemeen positief, vooral gezien de prijs-kwaliteitsverhouding. Het horloge biedt een aantrekkelijk ontwerp en voelt duurzaam aan, wat zorgt voor een comfortabele en stijlvolle draagervaring. De batterijduur is indrukwekkend en stelt ons in staat om het horloge dagenlang te gebruiken zonder frequent opladen.

Wat betreft functies, biedt de Amazfit GTR 3 Pro een uitgebreid scala aan gezondheids- en fitness-trackingmogelijkheden. We hebben het horloge gebruikt om onze dagelijkse activiteiten, workouts en slaap te volgen, en de resultaten zijn nauwkeurig en nuttig gebleken. De aanwezigheid van een ingebouwde hartslagmeter, bloedzuurstofsaturatiesensor en temperatuursensor draagt bij aan de algehele functionaliteit en maakt het mogelijk om onze gezondheid op verschillende niveaus te bewaken.

De integratie van een offline smart assistant en Amazon Alexa is een handige toevoeging, waardoor we eenvoudig taken kunnen uitvoeren en informatie kunnen opvragen zonder onze telefoon te gebruiken. De mogelijkheid om muziek te bedienen en op te slaan op het horloge is ook handig voor muziekliefhebbers.

Wat betreft de software, merken we op dat het Zepp OS, hoewel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, momenteel nog beperkt is in vergelijking met andere smartwatch-platforms. De app store mist nog grote namen en essentiële apps, wat de algehele functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden enigszins beperkt.

Afgezien van dat en enkele kleine haperingen, presteert de Amazfit GTR 3 Pro op veel fronten goed. Het biedt een goede balans tussen smartwatch-functies en fitness-trackingmogelijkheden, wat het een veelzijdige keuze maakt voor dagelijks gebruik en actieve gebruikers. Over het algemeen zijn we tevreden met de prestaties en functionaliteit van dit horloge, en we vinden het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en betrouwbare smartwatch met geavanceerde gezondheids- en fitness-trackingmogelijkheden.

Vergelijkbare berichten